default-image

Έφαγε ανθρώπινο εγκέφαλο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ! (videos)

Κόσμος
Έφαγε ανθρώπινο εγκέφαλο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ! (videos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αποτροπιασμό, τη φρίκη και τις έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση παρουσιαστή του CNN να φάει μέρος από ανθρώπινο εγκέφαλο, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ, για μία ινδουιστική σέκτα, της οποίας τα μέλη κανιβαλίζουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της dailymail, το σοκ σε τηλεθεατές και οργή σε πολλούς Ινδουιστές στην Αμερική, προκάλεσε η κίνηση αυτή του δημοσιογράφου Reza Aslan, ο οποίος νωρίτερα είχε πιει αλκοολικό ποτό μέσα από ανθρώπινο κρανίο.

Το ρεπορτάζ του 44χρονου δημοσιογράφου, αποτελούσε μέρος του επεισοδίου της σειράς «Believer with Reza Aslan» και προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Φρίκη και απογοήτευση από πολλούς θεατές και την οργή των Ινδουιστών στην Αμερική προκάλεσε η κίνηση αυτή του δημοσιογράφου.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος ήρθε σε επαφή με τη σέκτα Aghori στην ιερή ινδουιστική πόλη Βαρανάσι, η οποία τον προσκάλεσε σε δείπνο κατά τη διάρκεια τελετής - στην αρχή, άπλωσαν στο πρόσωπο του παρουσιαστή τη στάχτη από αποτεφρωμένο άνθρωπο. Σε ένα σημείο μάλιστα, ο γκουρού της σέχτα έγινε έξαλλος με τον Aslan και άρχισε να του φωνάζει «θα σου κόψω το κεφάλι αν συνεχίζεις να μιλάς τόσο πολύ».

Ο γκουρού άρχισε να τρώει το δικό του κομμάτι, πριν το μοιράσει και στον παρουσιαστή, ενώ εκείνος απάντησε πως μάλλον πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Τα μέλη της φυλής Aghori είναι λάτρεις του θεού Σίβα και πιστεύουν πως τίποτα δεν μπορεί να μολύνει το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο οι πεποιθήσεις και οι πρακτικές τους απορρίπτονται από τους ορθόδοξους Ινδουιστές.

Η Tulsi Gabbard, μοναδική Ινδουίστρια του Κογκρέσου έγραψε φανερά ενοχλημένη στο Twitter: «Νιώθω πολύ ενοχλημένη που το CNN χρησιμοποιεί τη δύναμη και την επιρροή του για να αυξάνει τις παρανοήσεις που επικρατούν και τον αντίστοιχο φόβο σχετικά με τον Ινδουισμό», και πρόσθεσε. «Ο Aslan προφανώς έψαχνε παράλογους τρόπους για να εντυπωσιάσει για να περιγράψει τον Ινδουισμό. Ο Aslan και το CNN δεν έριξαν απλώς φως σε μια φυλή περιπλανώμενων ασκητών για να παράξουν σοκαριστικά στιγμιότυπα - σαν να τον ξεναγούσαν σε ζωολογικό κήπο - αλλά επανέλαβαν λανθασμένα στερεότυπα σχετικά με τις κάστες, το κάρμα και την μετενσάρκωση για τα οποία οι Ινδουιστές μάχονται ακούραστα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News