Ειδήσεις

Κρήτη: Τι λέει ο κατηγορούμενος για την υπεξαίρεση 250.000€

"Πήγα σαν το σκυλί στο αμπέλι”, λέει ο πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης 250.000 ευρώ στο Λασίθι.

Τη δική του εκδοχή για το πώς συνέβησαν τα πράγματα στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των περίπου 250.000 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ) δίνει ο ίδιος ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών με αναστολή.

Ο λόγος για τον κ. Ιωάννη Μπολανάκη, ο οποίος με αφορμή την επαναφορά της υπόθεσης στο προσκήνιο, προ ημερών, οπότε και επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, απέστειλε ανοικτή επιστολή στα Μέσα, αφενός ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος και αφετέρου προαναγγέλλοντας ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δε θα πάει όπως «την πρώτη φορά σαν το σκυλί στο αμπέλι».

Ο κ. Μπολανάκης δίνει τις δικές του εξηγήσεις σε διάφορες πτυχές της επίμαχης υπόθεσης, που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περισσότερα από 10 χρόνια στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Δε διστάζει μάλιστα να ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου", αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για την εμπλοκή άλλων ατόμων, τονίζοντας ότι ο ίδιος ήταν «ο τελευταίος τροχός της αμάξης».

Αρχικά, ο κ. Μπολανάκης απευθύνει μια σειρά ρητορικών ερωτημάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο που έγινε στη ΔΕΠΑΜΑΝ από ορκωτό λογιστή. «Πώς εξηγείται ότι οι ορκωτοί πρέπει να είναι από τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα μακριά;», ρωτά - μεταξύ άλλων - ο κ. Μπολανάκης, που αφήνει ακόμη αιχμές για το γεγονός ότι τα στοιχεία της Επιχείρησης τα παρείχε στους ορκωτούς λογιστές ο καινούργιος πρόεδρος και όχι ο ίδιος ή το υπάρχον Δ.Σ.

«Και όμως, επειδή το ίδιο συνέβη μετά από λίγο διάστημα στην ίδια πόλη (έλλειμμα Δήμου Νεάπολης), όλα έγιναν όπως ορίζει ο Νόμος γι' αυτό και οι κατηγορούμενοι εκεί ήταν περισσότεροι από δύο», ανέφερε με νόημα ο κ. Μπολανάκης.

Ο Ιωάννης Μπολανάκης αναφέρεται ακόμη και στο γεγονός ότι, από το σύνολο των αναβολών που έχουν δοθεί για την υπόθεσή του, ο ίδιος ευθύνεται μόνο για τη μία εξ αυτών. «Όσο γι' αυτούς που θέλουν να κλείσει η υπόθεση το γρηγορότερο δυνατόν να θυμούνται ότι... σε καμία μέχρι σήμερα ίδια υπόθεση δεν υπήρχε μόνο ένας κατηγορούμενος», λέει παρακάτω ο Ιωάννης Μπολανάκης, ο οποίος είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΔΕΠΑΜΑΝ.

«Θα δανειστώ αυτό που είπε η εισαγγελέας στο πρωτόδικο δικαστήριο:

"Ο κατηγορούμενος δεν έπρεπε να κάθεται στο εδώλιο. Άλλοι έπρεπε, αλλά έχουν κανονίσει να πάρουν βουλεύματα χωρίς να ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλες κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες μπορούν να αναδειχτούν στο δεύτερο βαθμό"», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Μπολανάκης.

«Δεν πήρα ούτε ευρώ!»

«Από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή λέω ότι δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ και ότι είμαι πέρα για πέρα αθώος. Ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις που δηλώνουν ότι έχουν προβεί σε αυτήν την πράξη, στο εδώλιο, έστω σαν συνεργοί, είναι τουλάχιστον άνω των δύο ατόμων.

»Σε αυτήν την υπόθεση δεν είδαν και δεν άκουσαν, δεν υπήρχαν ούτε δήμαρχος ούτε Δ.Σ. ούτε λογιστής, μόνο ο κατηγορούμενος. Εγώ πήγα την πρώτη φορά "σαν το σκυλί στο αμπέλι", αλλά η σοφή παροιμία λέει... "απού καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι".

»Και αυτή τη φορά να ξέρετε ότι υπάρχουν αποδείξεις και όχι όπως δικάστηκα εγώ με αποχρώσες ενδείξεις», επισημαίνει ο Ιωάννης Μπολανάκης.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Το Σεπτέμβριο η δίκη

Ο πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Το Δικαστήριο αποφάσισε, ωστόσο, η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η δίκη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να διεξαχθεί πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε για τις 20 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια