default-image

Σφαιρόπουλος: Να πολεμήσουμε σε κάθε φάση

Μπάσκετ
Σφαιρόπουλος: Να πολεμήσουμε σε κάθε φάση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (21:45) την Νταρουσάφακα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να δει γεμάτο το ΣΕΦ, όπως επισήμανε στις δηλώσεις του για την αυριανή αναμέτρηση.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» επισήμανε ότι με την πορεία που έχει κάνει ως τώρα η ομάδα αξίζει τη στήριξη του κόσμου, ενώ αναφερόμενος στο ματς με την τούρκικη ομάδα είπε: «Μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, είναι επικίνδυνη ομάδα η Νταρουσάφακα. Έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε εντός και εκτός. Είναι σημαντικό για εμάς να ακολουθήσουμε το πλάνο αι να προσεγγίσουμε το ματς με τον σωστό τρόπο για να φέρουμε την αναμέτρηση στα μέτρα μας. Η αμυντική μας προσήλωση είναι πολύ σημαντική για το πως εξουδετερώσουμε τα ατού τους και τις καταστάσεις που δημιουργούν για να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση οι σκόρερ τους. Είναι σημαντικό να πολεμήσουμε για κάθε φάση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όσο καλά μπορούμε στην άμυνα και στην επίθεση και να τρέξουμε αφενός για να χτυπήσουμε τις αδυναμίες στην άμυνα τους και στην επίθεσή τους. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φέρουμε το αποτέλεσμα. Απομονώνουμε το παιχνίδι από τα άλλα, όπως κάνουμε κάθε φορά. Θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας, πιστεύω ότι η πορεία που έχουμε κάνει έως τώρα, αξίζει μιας μεγάλης επιβράβευσης από τον κόσμο, με την προσέλευση του στο γήπεδο. Θέλουμε να γεμίσει το ΣΕΦ αν είναι δυνατόν. Είναι τρία παιχνίδια εντός έδρας μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Τώρα που φτάνουμε στο τέλος θέλουμε ο κόσμος να σπρώξει την ομάδα και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στα playoffs», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για τους τραυματίες: «Από χθες κάνουν όλοι προπόνηση. Θα δούμε και σήμερα. Θεωρώ ότι είναι δική μου απόφαση ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Έχουμε 14 παίκτες στη διάθεσή μας, μόνο ο Μαραγκός λείπει. Θα διαλέξουμε αύριο μετά την προπόνηση τους δώδεκα».

Για την περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού: «Έχουν τέσσερις παίκτες που έχουν μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Είναι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν στο "ένας με έναν", από το πικ εν ρολ και από σκριν. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ελεύθερο τρόπο τους με μεγάλη συγκέντρωση. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Παίζουν πολύ με το ένστικτό τους και εμείς θα πρέπει να τους βάλουμε στο δικό μας μοτίβο».

Για το αν συζητούν οι παίκτες για το πλεονέκτημα έδρας: «Δεν γίνονται υπολογισμοί. Πραγματικά δεν κοιτάμε τη θέση που θα τερματίσουμε. Αλλά, κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος θα δούμε που θα καταταγούμε. Δεν έχουμε βάλει κάποια θέση ως στόχο. Απλώς, λέμε ότι φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά. Θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το αν τον προβληματίζει η έφεση της Νταρουσάφακα στα επιθετικά ριμπάουντ: «Είναι μία αθλητική ομάδα και στηρίζεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να μην ανανεώνουν τις επιθέσεις τους. Αυτός είναι σημαντικός και κρίσιμος τομέας του παιχνιδιού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News