Ειδήσεις

Mini bus στο Ηράκλειο: Είναι... πολλά τα λεφτά!

Γιατί κατέληξε σε αδιέξοδο μια ακόμη συνάντηση για τα πανάκριβα mini bus και τι σχεδιάζεται για το Ηράκλειο.

Σε αδιέξοδο κατέληξε μια ακόμη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργου Βουλγαράκη με τη Λότζια, σε σχέση με τη δρομολόγηση mini bus στην καρδιά του Ηρακλείου.

Μετά την άκαρπη συνάντηση Γιάννη Αναστασάκη, το προηγούμενο δεκαήμερο, ο κ. Βουλγαράκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων.

Μεγάλο το κόστος

Όπως διαφάνηκε, τα λεφτά είναι…πολλά σε σχέση με το κόστος λειτουργίας των mini bus καθώς αυτό υπολογίζεται στα 50 ευρώ, ανά mini bus την ώρα ( 2 διαδρομές/ώρα)  όπως αποκάλυψε το neakriti.gr και η Κρήτη TV.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΜΙΝΙ BUS ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το κόστος είναι υψηλό, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Λαμπρινός, τονίζοντας την ανάγκη μείωσης του.

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ παρουσίασε τη σχετική μελέτη καθώς και προτάσεις για συμπίεση του κόστους όπως διαφημίσεις στα mini bus και στα στέγαστρα των στάσεων, ενώ δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνάντηση θα παρουσιάσει παρόμοια σύμβαση που έχει υπογραφεί στην Αικατερίνη από τη τοπική αρχή.

Όπως είναι γνωστό, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει τη δρομολόγηση 4 mini bus, στα οποία θα επιβιβάζονται πολίτες, με το ανάλογο κόστος, με κατεύθυνση το κέντρο και αφού σταθμεύσουν τα οχήματά τους σε 2 συγκεκριμένα σημεία στην παραλιακή.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια