default-image

Γαλάτεια: Καταστροφικό ανεμοστρόβιλος σε θερμοκήπια της Κρήτης (pics)

Κρήτη
Γαλάτεια: Καταστροφικό ανεμοστρόβιλος σε θερμοκήπια της Κρήτης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μεσσαρά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τυμπακίου μεταξύ Κλίματος και Λαγολιού.

Οι  θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν τα πάντα στα θερμοκήπια με αποτέλεσμα οι παραγωγοί  οι οποίοι μάλισταν βρίσκονταν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο να μένουν άναυδοι στο θέαμα που αντίκριζαν με το που έφθασαν  στα χωράφια τους ,μην μπορώντας  να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες καταστροφές.

"Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια . Ελάχιστα λεπτά της ώρας ήταν αρκετά για να καταστρέψουν τις περιουσίες των ανθρώπων που βρίσκονταν μάλιστα στην Αθήνα για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής," αναφέρει από την πλευρά του  ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου του δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Ντισπυράκης , καλώντας το κράτος να μεριμνήσει άμεσα για την αποζημιώση των πληγέντων παραγωγών.

Σήμερα το πρωί γεωπόνοι πραγματοποίησαν αυτοψία στα θερμοκήπια που υπέστησαν ζημιές για να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Απογοητευμένοι και ανάστατοι οι παραγωγοί κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα βρίσκονταν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο και επιστρέφοντας βρέθηκαν μπροστά σε μια χαοτική εικόνα.

Ρεπορτάζ: Ελλη Κοκάλη - Βάλια Μπούη - Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News