Ειδήσεις

"Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους" οι Ρεθυμνιώτες (photo)

Τρέμει το φυλλοκάρδι τους στο Ρέθυμνο, μήπως και η ίδια η γη αρχίσει και τρέμει και την χάσουν κάτω από τα πόδια τους στην κυριολεξία!

Με αυτή την απειλή ζουν την κάθε μέρα οι επιχειρηματίες στην τουριστική Σκαλέτα στα ανατολικά του Ρεθύμνου, αφού κάθε χρόνο καταρρέει όλο και περισσότερο ο παραλιακός δρόμος. Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, καλούν σε εσπευσμένες παρεμβάσεις θωράκισης, προτού είναι πολύ αργά.

Αντιμέτωποι με το φόβο κάτω από τα πόδια τους βρίσκονται καθημερινά οι επιχειρηματίες στην Σκαλέτα Ρεθύμνου, αφού έχει υποστεί σημαντική καθίζηση, μέχρι και κατάρρευση το οδόστρωμα, ενώ σε πολλά ακόμα σημεία φέρει σημαντικές βλάβες.

Πρόκειται για τουριστική ζώνη που δέχεται 5.000 επισκέπτες στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και με το συγκεκριμένο δρόμο - πέρασμα για πρόσβαση στη θάλασσα. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα κατακλυστεί και με τουριστικά λεωφορεία με τους ξενοδόχους να εκφράζουν φόβους ολικής υποχώρησης του δρόμου στη θάλασσα.

Η κατάσταση δυσχεραίνεται τα βράδια λόγω ελλιπούς φωτισμού με ορατό τον κίνδυνο να συμβεί το κακό σε επισκέπτες και ντόπιους που επισκέπτονται και τις ταβέρνες της περιοχής που θα πρέπει να προσέχουν επισταμένως τα μικρά παιδιά.

Αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάντιας του οδοστρώματος είναι και οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες που απαθανατίζουν τον κατεστραμμένο δρόμο, έκπληκτοι που δεν επιδιορθώνεται στο πέρας των χρόνων.

Οι επιχειρηματίες της Σκαλέτας έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τους ιθύνοντες ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στην περιοχή, όμως καθυστερούν, μέχρι να εγκριθούν πόροι για ευρύτερη ανάπλαση και έργα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια