default-image

Αποστόλου: Μπήκαν ξένα στοιχεία στην πορεία των αγροτών

Κρήτη
Αποστόλου: Μπήκαν ξένα στοιχεία στην πορεία των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είπα ποτέ ότι δημιούργησαν τα επεισόδια οι αγρότες τους Κρήτης. Είπα ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τους κινητοποιήσεις, έδωσε την δυνατότητα να παρεισφρήσουν στοιχεία που δεν είχαν σχέση με τους αγρότες» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευ. Αποστόλου, στην Ολομέλεια.

Όπως είπε, «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο… και οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές και στους αγρότες της Κρήτης και σε όλους τους αγρότες» και εξήγησε πως ο ίδιος ήξερε ότι θα κατέβουν οι αγρότες από την Κρήτη και συμφώνησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους, αλλά απάντησαν ότι θα μπουν 45 άτομα. «Πήγε να γίνει κατάληψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να την επιστρέψουμε», διευκρίνισε ο υπουργός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο κ. Αποστόλου -ο οποίος προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Γιάννη Κεφαλογιάννη, όταν του είπε ότι κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τους αγρότες «αγανακτισμένους», σήμερα τους αποκαλεί «τραμπούκους»- ζήτησε να πει ξεκάθαρα η ΝΔ αν καταδικάζει τα επεισόδια.

«Η ΝΔ ήταν και είναι αντίθετη στα έκτροπα. Το έχουμε πει πολλές φορές και τα καταδικάζει», απάντησε ο κ. Κεφαλογιάννης και κάλεσε τον κ. Αποστόλου να ομολογήσει τουλάχιστον η κυβέρνηση, ότι ήταν υπερβολική στις δηλώσεις της ως αντιπολίτευση.

«Σε κάθε επεισόδιο από όπου και εάν προέρχεται, εμείς είμαστε απέναντι. Εσείς είσαστε που παλαιά μιλούσατε για αγανακτισμένους και σήμερα μιλάτε για τραμπούκους και για τραμπούκικες ενέργειες. Σήμερα καλωσορίζουμε τον υπουργό που για πρώτη φορά λέει ότι καταδικάζει τις καταλήψεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, είπε πως «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα τους αγρότες και ο υπουργός τούς χαρακτηρίζει τραμπούκους. Τραμπούκοι όμως δεν είναι οι αγρότες, τραμπούκικες είναι οι πολιτικές σας που τους ξεκληρίζουν…».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης, σχολίασε με την σειρά του, ότι «δεν μπορεί να υιοθετηθούν πράξεις βίας και αυταρχισμού από όπου και εάν προέρχονται».

«Ακούσαμε για τραμπούκους. Ξεχνάνε τα σκισμένα λάστιχα και τα ΜΑΤ», ανέφερε ο Ιω. Σαχινίδης (ΧΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News