Ειδήσεις

Διαδηλώνουν απόψε στα Λιοντάρια για την ημέρα της Γυναίκας

Μια ξεχωριστή πορεία είναι προγραμματισμένη σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο. Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, η «Πρωτοβουλία ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη καταπίεση» απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία το απόγευμα της Τετάρτης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 7 το απόγευμα, στα Λιοντάρια ενώ σημειώνεται ότι η πορεία του Ηρακλείου εντάσσεται στο διεθνές κάλεσμα που έχει γίνει ενόψει της αυριανής ημέρας.

«Σαν αντιφασίστριες/ες, στηρίζουμε το διεθνές κάλεσμα για τις 8 Μάρτη, του Womens' March. Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες καλούνται, με πορείες και απεργίες, να σταθούν ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και την πατριαρχία.

Ενώ η μέρα αυτή ξεκίνησε από δυναμικές απεργίες γυναικών της κλωστοϋφαντουργίας στις ΗΠΑ το 1908, κατέληξε με τα χρόνια να μην είναι παρά άλλη μία ημέρα καταναλωτισμού και αντικειμενοποίησης του γυναικείου φύλου. Σήμερα ήρθε η ώρα να επανοικειοποιηθούμε αυτή την μέρα και να της δώσουμε πίσω το αγωνιστικό και ταξικό της νόημα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Απ' την Ουάσιγκτον μέχρι το Κομπάνι, κι απ' την Πολωνία μέχρι το Θραψανό, ο αγώνας ενάντια στο σεξισμό, την έμφυλη βία, την πατριαρχία, τον ρατσισμό και τον φασισμό, είναι κοινός», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Αντιφασίστ@ς Ηρακλείου Κρήτης».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η «Πρωτοβουλία ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη καταπίεση».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια