Ειδήσεις

Αυτοί είναι "βολευτές" και όχι βουλευτές!

"Βολευτές" χαρακτηρίζουν πολίτες της ενδοχώρας της Κρήτης τους Βουλευτές οι οποίοι θα έχουν φοροαπαλλαγές και μια σειρά προνομιών, όπως προκύπτει με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η οποία ψήφισε τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα κατά 1.049 έως 2.000 ευρώ, ανά έτος.

Το γεγονός αυτό  έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες της Κρήτης  που δίνουν καθημερινά μάχη με την επιβίωση και με τους ίδιους να στέλνουν το μήνυμα ότι μπορεί να μην έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι, όπως η κυβέρνηση αλλά έχουν τη δύναμη της ψήφου, όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Το δωράκι ως 2.000 ευρώ αφορά όλα τα πολιτικά πρόσωπα, από τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικούς γραμματείς υπουργείων και όχι μόνο.

Και όλα αυτά με φόντο, τη λιτότητα, τη φτώχεια τους φόρους φωτιά, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Η ενδοχώρα βράζει με τα νέα προκλητικά …καμώματα της κυβέρνησης και όπως λένε « κοιτάνε μόνο την πάρτη τους».

«Δεν έχουν …τσίπα», σχολίασαν πολίτες στον φακό της Κρήτη tv ενώ στο ερώτημα αν επιθυμούσαν να βρίσκονται στη θέση του βουλευτού, απάντησαν αρνητικά, σχολιάζοντας ότι δεν θέλουν να χάσουν την … αξιοπρέπεια τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: το σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το Δελτίο Ειδήσεων της Κρήτη

ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια