default-image

Ελεύθεροι ο δύο αγρότες μετά τον πετροπόλεμο (video)

Κρήτη
Ελεύθεροι ο δύο αγρότες μετά τον πετροπόλεμο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο αγρότες, οι οποίοι είχαν προσαχθεί μετά τον πετροπόλεμο και την ένταση στο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα. Οι προσαγωγές έγιναν μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τους έσυραν, κυριολεκτικά στο οδόστρωμα, προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των αγροτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αντιπροσωπεία συνδικαλιστών που συμμετείχε στο συλλαλητήριο των αγροτών έσπευσε να τους υπεραστεί. Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε επίσης και ο δικηγόρος, Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος έδωσε και εκείνης το "παρών" στο μεγάλο συλλαλητήριο για να υπερασπιστεί τους αγρότες, όπως και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Γιώργος Ντισπυράκης.

Επίσης την υπεράσπιση των προσαχθέντων αγροτών θέλησε να αναλάβει ο δικηγόρος κ. Γιώργος Φραγκούλης. Όπως σημείωσε «τους είπα ότι θέλω να τους αναλάβω και μου λέει ο αστυνομικός "δεν ξέρω τίποτα". Δεν μου απαντάνε».

Τελικά δύο είναι τα άτομα τα οποία προσείχθησαν στη ΓΑΔΑ και όχι τέσσερα, όπως αρχικά είχε δοθεί η πληροφορία.

Χιλετζάκης: Θα τους δώσουμε το χτύπημα του Κρητικού

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του συντoνιστικού και αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV: «Τα χημικά που έχουν πέσει δεν έχουν πέσει ποτέ. Τα εισιτήριά μας είναι ανοιχτά και δε θα γυρίσουμε πίσω στην Κρήτη. Συνέλαβαν αγρότες από το Τυμπάκι και οι Κρητικοί δεν αφήνουν πίσω άλλους Κρητικούς. Θα δούμε τελικά πόσα άτομα έχουνε συλλάβει. Θα τους δώσουμε το χτύπημα του Κρητικού. Ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό, εκείνος αρνήθηκε και μετά άρχισαν τα επεισόδια».

Δείτε τη σύλληψη

Αναφερόμενος στους αστυνομικούς τόνισε «και  αυτοί περνάνε τα ίδια με μας φορολογούνται, είναι αγροτόπαιδα και δεν θα έπρεπε να τους δίνουν τέτοιες εντολές».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΝ ΤΑ "ΒΡΗΚΑΝ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Aποστολή Αθήνα: Χριστόφορος Παπαδάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης - ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News