Ειδήσεις

Στ.Κουκ: Στην Κρήτη στελέχη της Βρετανικής Αστυνομίας (vid)

Στελέχη της Βρετανικής Αστυνομίας στην Κρήτη αναζητούν απαντήσεις στην υπόθεση του Στίβεν Κουκ - Εκ νέου έρευνα και αυτοψία στο πηγάδι.

Πολύωρες συναντήσεις με τις Ανακριτικές Αρχές, αλλά και το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, ο οποίος προΐσταται των ερευνών για τις συνθήκες θανάτου του Στίβεν Κουκ είχαν σήμερα τα στελέχη της Βρετανικής Αστυνομίας που βρίσκονται από χθες στην Κρήτη.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου, Επιθεωρητής Ερευνών Gary McIntyre, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV εξηγεί πως επιδίωξη του είναι η σύμπραξη με τις τοπικές αστυνομικές αρχές με στόχο την ταχύτατη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την αστυνομία του Cheshier.

Ο Gary McIntyre ξεκαθαρίζει πως ο πρώτος λόγος στις έρευνες ανήκει στις τοπικές αστυνομικές αρχές με τις οποίες επιδιώκει στενή συνεργασία ώστε να συνεισφέρει οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να διευκολύνει, είτε να επιταχύνει την προανάκριση, για να δοθεί σύντομα μια ξεκάθαρη απάντηση στην οικογένεια του Στίβεν Κουκ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, πάντως η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ζητήσει να γίνει προσπάθεια ώστε να ανεβρεθούν και να ανασυρθούν από το πηγάδι όσα οστά φαίνεται να λείπουν από το σκελετό που έχουν συνθέσει οι ιατροδικαστές, πριν ληφθούν οι αποφάσεις για τον επαναπατρισμό των λειψάνων του.

Το κλιμάκιο των βρετανών αξιωματούχων που χθες βρέθηκε στο νεκροτομείο για να ενημερωθεί από τους ιατροδικαστές για τα έως τώρα ευρήματα, συναντήθηκε σήμερα εκ νέου με τις Εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου. Υποβάλλοντας αίτημα ώστε αφενός να πραγματοποιηθεί νέα αυτοψία και ανασκαφή στο πηγάδι, αφετέρου να μπορέσει να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια