default-image

ΑΕΠΙ: Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μελών της

Ελλάδα
ΑΕΠΙ: Δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μελών της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δυναμική αποκτά η έρευνα για την υπόθεση της κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ μετά την κίνηση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η παραπάνω κίνηση της εισαγγελίας Πρωτοδικών έρχεται λίγο  μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στο λογιστήριο της ΑΕΠΙ, όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι.

Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών προσωπικών  και εταιρικών λογαριασμών μελών του Δ.Σ. με σχετικό βούλευμα που εξέδωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση διενεργείται έρευνα μετά από πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ,  αλλά και για υπέρογκους μισθούς που λάμβαναν τα μέλη του Δ.Σ. Αρκεί να αναφερθεί πως προέκυψε "τρύπα" 50 εκ.ευρώ στα οικονομοκά της εταιρείας ενώ καταγράφηκαν υψηλοί μισθοί που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως.

Μετά το πόρισμα διενεργούνται έρευνες για την υπόθεση της ΑΕΠΙ τόσο από τη ΦΑΕ Αθηνών όσο και από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να ελεχθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.

Να σημειωθεί  ότι η ΑΕΠΙ με πρόσφατη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και παράλληλα γνωστοποιούσε ότι "παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων".

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News