default-image

Χιονοστιβάδα χτύπησε πίστα χιονοδρομικού κέντρου στη Γαλλία

Κόσμος
Χιονοστιβάδα χτύπησε πίστα χιονοδρομικού κέντρου στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χιονοστιβάδα που διέσχισε σήμερα το πρωί μια πίστα σκι στο Τιν, στις γαλλικές Άλπεις, δεν προκάλεσε θύματα, ανακοινώθηκε από το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει αρχικά πως είχαν παρασυρθεί πολλοί άνθρωποι.

«Πολλοί σκιέρ σπρώχθηκαν απότομα και την φροντίδα τους ανέλαβε το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου. Οι διασώστες αναπτύχθηκαν αμέσως. Έπειτα από επιχειρήσεις έρευνας, διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν θύματα», διευκρίνισε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του.

«Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχουν νεκροί» ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν δύσκολη εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας στην περιοχή που εμπόδιζε την πτήση των ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να είναι αναγκασμένα να μεταβούν στην περιοχή πεζά.

Ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας).

Η χωροφυλακή έστειλε στο σημείο πολλές ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έναν γιατρό, ενώ κινητοποιήθηκε και το προσωπικό που εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο.

Ο κίνδυνος για χιονοστιβάδες, που συνήθως αφορά περιοχές των βουνών μακριά από τις χιονοδρομικές πίστες ή κλειστές πίστες, ήταν σήμερα το πρωί στην Τιν στο τέσσερα στην κλίμακα των πέντε βαθμών.

Στις 13 Φεβρουαρίου, στο ίδιο χιονοδρομικό κέντρο μια χιονοστιβάδα εκτός πίστας είχε παρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, τρεις παραθεριστές και τον οδηγό τους.

Μια ομάδα στο Facebook, που έχει συσταθεί από εποχικά εργαζόμενους στο Τιν, κάλεσε τα μέλη για βοήθεια: Χρειαζόμαστε όλα τα χέρια, σας παρακαλούμε αρπάξτε τον εξοπλισμό σας και ελάτε… κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News