default-image

Κάλεσμα ενότητας από την Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη

Κρήτη
Κάλεσμα ενότητας από την Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη δηλώνει δημόσια ότι είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον ίδιο τον Λαμπρινό ότι θα ψηφίσει λευκό, ενώ καλεί σε ενότητα όλα τα στελέχη της "Δύναμης Πολιτών", προειδοποιώντας για διαλυτικά φαινόμενα στην παράταξη, που κάποιοι μέσα από αυτή το επιδιώκουν.

Η δήλωση της κ. Σπανάκη-Κοχιαδάκη αναφέρει: «Πολιτική δεν είναι μόνο η τέχνη του εφικτού όπως είθισται να λέγεται, είναι, θα συμπληρώσω, η τέχνη τού να αποκωδικοποιείς πολιτικά τις εξελίξεις, τα μηνύματα που στέλνονται στην πολιτική σκακιέρα και πάνω σε αυτά να οικοδομείς μια πιο στερεή πολιτική κατασκευή, μια καλύτερη λειτουργία της Αρχής που εκπροσωπείς.

Προσωπικά, έτσι θα ήθελα να ερμηνευτεί και να αποθησαυριστεί το χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) σκηνικό της εκλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περιμένω, λοιπόν, από τη δημοτική Αρχή και προσωπικά από το δήμαρχο Ηρακλείου να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο του μηνύματος που εξέπεμψαν χθες (σ.σ. προχθές) 7 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας και όχι στα φυσικά πρόσωπα. Να γίνει αυτό το συμβάν απαρχή ενός επανακαθορισμού της πολιτικής μας, ενός νέου αυτοπροσδιορισμού της λειτουργίας του Δήμου Ηρακλείου.

Σε ό,τι με αφορά δε δίστασα να εκφράσω εξαρχής, τηλεφωνικά, στο δήμαρχο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, την πρόθεσή μου να ρίξω λευκή ψήφο. Αυτό με κάνει τη μοναδική που έχει "αντιστοιχηθεί" με μία εκ των 7 λευκών ψήφων.

Ωστόσο, η "αποκάλυψη" των υπολοίπων, επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να γίνει ο... στόχος, η έγνοια της δημοτικής Αρχής.

Εννοείται ότι τα όσα φαιδρά περί "ανέντιμων" και "προδοτών" ακούστηκαν πρέπει να διαγραφούν το συντομότερο από τη... βραχύβια μνήμη μας για το καλό της "Δύναμης Πολιτών", για τη συνοχή της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και του αυτοδιοικητικού της ρόλου, εν μέσω απαιτητικών και δύσκολων συγκυριών (θα ήθελα, ωστόσο, να προβληματιστούμε ως προς το τι ορίζεται ως "εντιμότητα" και "προδοσία" και ποιος, με ποια δικαιοδοσία και ποια αυθεντία μπορεί να τα προσδιορίσει αυτά).

Το ηχηρό μήνυμα των 7 είναι μήνυμα ξεκάθαρα πολιτικό: ένα "καμπανάκι" ότι πρέπει να γίνουν άμεσα διορθώσεις στην κατεύθυνση που έχει πάρει ο Δήμος, στις διαδικασίες που ακολουθούνται, στα πρόσωπα που ηγούνται, στην ατμόσφαιρα μέσα στην οποία τελούνται οι δημοτικές πράξεις.

Και τονίζω, για άλλη μια φορά, με κάθε έμφαση, ότι το μήνυμα δεν πρέπει να εκληφθεί ως διαλυτικό της ενότητας της παράταξής μας - όσο και εάν κάποιοι θέλουν "τεντώνοντάς" το να το χρησιμοποιήσουν ως τέτοιο.

Αντίθετα, προσφέρεται ως το κομβικό σημείο για μεγαλύτερη σύμπλευση και συντονισμό, για μια περισσότερο συμπαγή και δυναμική δημοτική ομάδα, που θα εξελίσσεται για το κοινό καλό, για το καλό της πόλης! Τα μηνύματα απαιτούν οξυδέρκεια από τους παραλήπτες!

Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη,

ιατρός-δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News