default-image

Ανοίγει τα χαρτιά του για τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργός

Ελλάδα
Ανοίγει τα χαρτιά του για τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή θα παραβρεθεί και θα  παρουσιάσει τις θέσεις του, στις 12:30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε και η εν λόγω επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής δίδεται η δυνατότητα να ψηφίσουν οι πολίτες μεταξύ διαφορετικών επιλογών σε μεγάλο εύρος θεμάτων, που είναι πιθανό να τεθούν προς αναθεώρηση.

Κάθε «ψήφος» είναι ατομική, δηλαδή ένα άτομο δεν μπορεί να διπλοψηφίσει και ταυτόχρονα διασφαλίζεται το απόρρητο των στοιχείων του πολίτη που συμμετέχει στη διαδικασία.

Η συμμετοχή στην ηλεκτρονική διαβούλευση γίνεται, συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας του TAXIS NET, με την Επιτροπή να διατηρεί, για στατιστικούς λόγους, το φύλο, την ηλικία και την περιοχή στην οποία διαμένει ο πολίτης, με διασφαλισμένη την ανωνυμία του.

Ο συνολικός εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου (έξι ενότητες) είναι 20 λεπτά.

   Οι 6 θεματικοί άξονες της διαβούλευσης

   Η δημόσια διαβούλευση αφορά τους εξής θεματικούς άξονες:

   * Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και αρχιτεκτονική του πολιτεύματος

   * Θεσμοί διαφάνειας, λογοδοσίας και άμεσης δημοκρατίας

   * Σχέση κράτους-εκκλησίας

   * Κράτος δικαίου και ατομικές ελευθερίες

   * Συλλογικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα

   * Κοινά, περιβάλλον, δημόσιος χώρος, πολιτισμός

  Μετά την ηλεκτρονική διαβούλευση, η Επιτροπή έχει προγραμματίσει τη διαβούλευση με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς πανελλαδικής εμβέλειας, και στις έδρες των 13 Περιφερειών της χώρας. Θα ακολουθήσει β΄ φάση της διαβούλευσης, με το έργο της Επιτροπής να ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News