default-image

Διαψεύδει την είδηση για επαφές με τον Τραμπ ο Τόνι Μπλερ

Κόσμος
Διαψεύδει την είδηση για επαφές με τον Τραμπ ο Τόνι Μπλερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ποτέ δεν συναντήθηκε με τον σύμβουλο και γαμπρό του Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του διαψεύδοντας δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Η ταμπλόιντ The Mail on Sunday υποστήριξε στο χθεσινό της φύλλο ότι ο πρώην ηγέτης των Εργατικών συναντήθηκε μυστικά με τον Κούσνερ την Τετάρτη για να συζητήσουν για μια συνεργασία του με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

"Το δημοσίευμα της Mail on Sunday είναι κατασκευασμένο. Ο κύριος Μπλερ δεν έχει κάνει τέτοια κρούση να γίνει ειδικός σύμβουλος του προέδρου σε θέματα Μέσης Ανατολής. Ούτε είχε τέτοιες συζητήσεις για να αναλάβει αυτό τον ρόλο ή οποιονδήποτε άλλο ρόλο ως συνεργάτης του νέου προέδρου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπλερ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

"Εργάζεται για την ειρηνευτική διαδικασία εδώ και μια δεκαετία. Εξακολουθεί να το κάνει. Το κάνει με την ιδιότητα του ιδιώτη. Θα συνεχίσει να το κάνει με αυτό τον τρόπο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπλερ εργάστηκε επί χρόνια ως ειδικός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή για το κουαρτέτο των διεθνών μεσολαβητών--Ρωσία, ΕΕ, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη--αφού παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας το 2007.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News