Ειδήσεις

Ευθεία αμφισβήτηση στο Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό

Ενδοπαραταξιακοί τριγμοί στη «Δύναμη Πολιτών», καθώς η διαδικασία θρίλερ ανάδειξης του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη κατέληξε, όπως σχολιάστηκε, σε πολιτική ήττα και σε ευθεία αμφισβήτηση του Δήμαρχου Ηρακλείου, στέλνοντας μάλιστα μηνύματα που επιδέχονται αρκετές ερμηνείες.

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά επτά ήταν οι διαρροές από την δημοτική παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού, με τον Γρηγόρη Πασπάτη να εκλέγεται στην τρίτη ψηφοφορία, λαμβάνοντας 22 ψήφους από τις 29 της παράταξης του.

Στον τρίτο γύρο, 20 ήταν τα λευκά και ένα το άκυρο. Ενώ αυτό που σχολιάστηκε είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, δημοτική αρχή εκλέγει Πρόεδρο με την τρίτη ψηφοφορία και με …τόσες διαρροές εκ των έσω.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΑΣΠΑΤΗ

Την ενόχληση του δεν έκρυψε ο Γρηγόρης Πασπάτης ο οποίος δήλωσε ότι η δημοτική ομάδα θα εκτιμήσει την κατάσταση σε σχέση με τη διαρροή των επτά δημοτικών συμβούλων, τονίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησε δημοκρατικά και ότι ο ίδιος ήταν και θα είναι δίκαιος.

Μάλιστα, στην πρώτη ψηφοφορία ο Γρηγόρης Πασπάτης έλαβε 23 ψήφους, ενώ στη δεύτερη και στην τρίτη ψηφοφορία έλαβε μία ψήφο λιγότερη, στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Λότζια.

Από τη διαδικασία εκλογής Προεδρείου απείχε η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ για τσίρκο και για μια αποτυχημένη εκλογή έκανε λόγο η Μόνα Αμανατίδου.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε με 22 ψήφους η Μαρία Ξυλούρη από την παράταξη του Γιάννη Κουράκη, ενώ στη θέση του γραμματέα εκλέχθηκε με 17 ψήφους ο Αριστείδης Αθανασάκης, από την παράταξη του Ηλία Λυγερού.

Στην Περιφέρεια Κρήτης, υπεψηφίστηκε και επανεξέλεγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιώργος Πιτσούλης.

Συνολικά, ψήφισαν 45 Περιφερειακοί Σύμβουλοι ενώ από τη διαδικασία απείχε η παράταξη του Στέλιου Ορφανού.

45 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Πιτσούλης, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα δώσει το 100% δυνάμεων του για να ανταπεξέλθει σε αυτή την ισχυρή εντολή.

Από 45 ψήφους έλαβαν και ο Κώστας Δανδουλάκης ο οποίος εξελέγη Αντιπρόεδρος και η Μαρία Βάρδα η οποία εξελέγη Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια