default-image

Εκπαίδευση μετά το Λύκειο για να βρουν δουλειά οι άνεργοι

Κρήτη
Εκπαίδευση μετά το Λύκειο για να βρουν δουλειά οι άνεργοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα νέο θεσμό αυτόν του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να λύσει το πρόβλημα που εντοπίζεται στους απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων που μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης επιχειρώντας να βρουν εργασία, προσκρούουν στην ανάγκη προϋπηρεσίας που ζητείται από τις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά νέους και νέες έως 24 ετών απόφοιτους των ΕΠΑΛ που μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 9 μήνες και η εργασία είναι με αμοιβή στο 75% του κατώτατου μισθού, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν κανονικά και την ασφάλισή τους.

Σε επίπεδο Κρήτης θα δοθεί η ευκαιρία σε 109 κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μαθητείας της ειδικότητας τους.

Όσον αφορά τις ειδικότητες σε αυτή τη φάση αφορά  απόφοιτους που θα μπορούν να εργαστούν ως Υπάλληλοι Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικοί  Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικοί  Οχημάτων, Τεχνικοί  Εφαρμογών Πληροφορικής και Βοηθοί Νοσηλευτή.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News