Ειδήσεις

Κρήτη: 1η ειδηση στον "Guardian" το κύκλωμα δουλεμπόρων

Τον γύρο του κόσμου μέσω του βρετανικού "the guardian" κάνει η είδηση για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη.

Τον γύρο του κόσμου μέσω του βρετανικού "the guardian" κάνει η είδηση για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων στις έρευνες συμμετείχε και η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας ενώ άξιο αναφορά το γεγονός ότι στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Μάλιστα οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων της Συρίας, του Αφγανιστάν, το Πακιστάν, Αιγύπτου και Έλληνες υπήκοοι, είναι μέρος μιας ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που διευκόλυνε την παράνομη διακίνηση των ανθρώπων που επιδιώκουν να φύγουν παράνομα στην Ελλάδα και να ταξιδέψει στη βόρεια Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Chris Hogben, αναπληρωτή επικεφαλής της ειδικής ομάδας οργανωμένου εγκλήματος μετανάστευσης της  Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος της Βρετανίας που  δήλωσε μεταξύ άλλων : «Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, κρατήθηκαν σε πολύ κακές συνθήκες σε σπηλιές και άθλιες αγροτικά κτίρια.

"Το έργο της ΕΑΑ σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, συνεχίζει να παράγει σημαντικά αποτελέσματα….

«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο …Οι άνθρωποι που διασώθηκαν τώρα φροντίζονται από τις ελληνικές αρχές.

 Δείτε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα του βρετανικού guardian.

Σχόλια