Ειδήσεις

Λότζια: Φιάσκο & πλήγμα για Πασπάτη, εξελέγη τελικά πρόεδρος

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Λότζια καθώς εξελίχθηκε διαδικασία θρίλερ και κάλπη στήθηκε για τρίτη φορά.

Απίστευτα τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Λότζια για την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καθώς εξελίχθηκε διαδικασία θρίλερ και κάλπη στήθηκε  για τρίτη φορά αφού ούτε στην πρώτη αλλά ούτε και στη  δεύτερη ψηφοφορία κατάφερε να εκλεγεί ο κ. Πασπάτης.

Τελικά όπως έγινε γνωστό νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής  ο κ. Γρηγόρης Πασπάτης εκλέχτηκε τελικά ,  μετά  όμως από μία εκλογική διαδικασία θρίλερ στέλνοντας πολλά μηνύματα στον ίδιο, το δήμαρχο και την παράταξη του κ. Λαμπρινού καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που μιλάνε για ...ρήγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΡΙΛΕΡ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ

Στην τρίτη λοιπόν  αλλά όχι και φαρμακερή όπως αποδείχτηκε διαδικασία,  ο Γρηγόρης Πασπάτης έλαβε 22 ψήφους ενώ υπήρξαν   19 λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Τι έγινε στη δεύτερη ψηφοφορία

Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Πασπάτης έλαβε 22 ψήφους, μια λιγότερη από την πρώτη ψηφοφορία ενώ υπήρξαν 19 λευκά και 6 άκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΛΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΣΠΑΤΗΣ

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ισχυρότατο πλήγμα εντός των μελών της παράταξης Λαμπρινού με κύριους αποδέκτες τον Γρηγόρη Πασπάτη αλλά και το δήμαρχο Ηρακλείου του οποίου υπήρξε προσωπική πρόταση για τη θέση του προέδρου για δεύτερη φορά, ο Γρήγορης Πασπάτης.

Τι συνέβη στη δεύτερη ψηφοφορία

Στη 2η ψηφοφορία στήθηκε ξανά κάλπη στη Λότζια  αφού δεν εκλέχτηκε με την  πρώτη ψηφοφορία ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γρηγόρης Πασπάτη . Ο κ. Πασπάτης στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 23 ψήφους,  20 λευκά,  1 άκυρο και δυο απέχουν από το ΚΚΕ και για την εκλογή χρειάζονται 25 ψήφοι.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Πασπάτης εξελέγη το 2014 , πρόεδρος με 34 ψήφους, 11 ψήφους παραπάνω από όσες δηλαδή πήρε σήμερα και με  μόλις με 13 λευκά ψηφοδέλτια .

Επίσης από τη συνεδρίαση απουσίαζες η Ελένη Κόκορη και ο Μαρίνος Μερονιανάκης από παράταξη Κουράκη και η Μαρία Καλουδιώτη από την παράταξη Λυγερού.

Από την παράταξη Κουράκη προτείνεται για τη θέση αντιπροέδρου η Μαρία Ξυλούρη και γραμματέας από παράταξη Λυγερού ο Αριστείδης Αθανασάκης .

Η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Λότζια και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν με άκρα μυστικότητα κατευθυνόμενοι σε παραβάν όπου και ρίχνουν την ψήφο τους ενώ από την διαδικασία απέχει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Εκλογές και στην Περιφέρεια

Να σημειωθεί ότι εκλογή νέου προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης διεξάγεται σήμερα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης στη 1 το μεσημερι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη για εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ. ,με τη συμπλήρωση του μισού της θητείας.

Όπως όλα δείχνουν υποψήφιος θα είναι εκ νεόυ  ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Πιτσούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων κ.Κουρουπάκης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη- Βάλια Μπούη

Σχόλια