default-image

Θρίλερ στη Λότζια πάνε σε δεύτερο γύρο για εκλογή προέδρου

Κρήτη
Θρίλερ στη Λότζια πάνε σε δεύτερο γύρο για εκλογή προέδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ καθώς υπάρχει και 2η ψηφοφορία στη Λότζια  αφού δεν εκλέχτηκε με την  πρώτη ψηφοφορία ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Γρηγόρης Πασπάτη . Ο κ. Πασπάτης στην πρώτη ψηφοφορία έλαβε 23 ψήφους,  20 λευκά,  1 άκυρο και δυο απέχουν από το ΚΚΕ και για την εκλογή χρειάζονται 25 ψήφοι.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Πασπάτης εξελέγη το 2014 , πρόεδρος με 34 ψήφους, 11 ψήφους παραπάνω από όσες δηλαδή πήρε σήμερα και με  μόλις με 13 λευκά ψηφοδέλτια .

Επίσης από τη συνεδρίαση λείπουν  η Ελένη Κόκορη και Μαρίνος Μερονιανακης από παράταξη Κουρακη και η Μαρία Καλουδιώτη από παράταξη Λυγερού,.

Από την παράταξη Κουράκη προτείνεται η Μαρία Ξυλούρη και γραμματέας από παράταξη Λυγερού ο Αριστείδης Αθανασάκης .

Η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων της Λότζια και οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν με άκρα μυστικότητα κατευθυνόμενοι σε παραβάν όπου και ρίχνουν την ψήφο τους ενώ από την διαδικασία απέχει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Να σημειωθεί ότι εκλογή νέου προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης διεξάγεται σήμερα και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης στη 1 το μεσημερι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη για εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ. ,με τη συμπλήρωση του μισού της θητείας.

Όπως όλα δείχνουν υποψήφιος θα είναι εκ νεόυ  ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Πιτσούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων κ.Κουρουπάκης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News