Ειδήσεις

Θ.Μαυρόκωστας: Η Κρήτη του & η αγάπη για τον πατέρα του -vid

Ένας πρωτοχορευτής και εξαιρετικός μουσικός, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής και από τους πιο γνωστούς και καινοτόμους κρητικούς χορευτές.

Ένας πρωτοχορευτής και εξαιρετικός μουσικός. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και από τους πιο γνωστούς και καινοτόμους κρητικούς χορευτές.

Ο λόγος για τον Θανάση Μαυρόκωστα που γεννήθηκε  το 1983 στην Αθήνα, γιος  του επίσης μεγάλου και γνωστού χορευτή Δημήτρη Μαυρόκωστα και ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του 15 χρόνια διδασκαλίας  μιας και η επαγγελματική του δραστηριότητα πάνω στο χορό ξεκίνησε από την εφηβεία.

Ιδιαίτερα συγκινημένος άνοιξε την καρδιά του στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ μιλώντας για την μεγάλη του αγάπη το χορό, την παράδοση, τη μουσική.

Ωστόσο το βλέμμα του χαμήλωσε, η καρδιά του άρχισε να χτυπάει δυνατά και η φωνή του έβγαινε με δυσκολία όταν η  κουβέντα έφθασε στον πατέρα του με τα μάτια να βουρκώνουν.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Θανάση Μαυρόκωστα στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV.

Ποιος είναι ο Θανάσης Μαυρόκωστας

Διδάσκει χορό και παράδοση σε παιδιά και μεγάλους ,διατηρώντας δυο σχολές στο Ηράκλειο ενώ συχνά συμμετέχει σε σεμινάρια χορού ως εισηγητής ,στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

 Μέχρι σήμερα το χορευτικό βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο καθώς με το συγκρότημα των σχολών του έχει παρευρεθεί  σε δυο από τις πιο σημαντικές εγχώριες σκηνές , στο Θέατρο Λυκαβητού  και στο  Ωδείο Ηρώδου Αττικού(Ηρωδείο), αλλά και σε μερικές από τις πιο γνωστές πρωτεύουσες του εξωτερικού όπως η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια, η Νέα Υόρκη, η Βιέννη, οι  Βρυξέλλες και το Βερολίνο

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την κρητική μουσική και πλαισιώνει με το συγκρότημα του διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις και πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις ενώ εδώ και δυο χρόνια πραγματοποιεί μαθήματα εκμάθησης κρητικών μουσικών οργάνων σε παιδιά και ενήλικες.

Δισκογραφικά εμφανίζεται πρώτη φορά το 2009 με το προσωπικό του cd με τίτλο "Σαν είναι η θάλασσα γυαλί" και  το 2012 κυκλοφορεί μια τριπλή μουσικοχορευτική κασετίνα με τίτλο "Ποιός είναι εκείνος που πατεί" αποτελούμενη από δυο dvd και ένα cd. Το 2016 κυκλοφόρησε νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Εποχές", που περιλαμβάνει 14 νέα τραγούδια.

Σχόλια