Ειδήσεις

Άγρια επίθεση σκύλου σε οδηγό μηχανής στον Καρτερό (photo)

Δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από μεγαλόσωμο σκυλί, το οποίο τον δάγκωσε στο πόδι, ενώ ήταν εν κινήσει!

Για άλλη μία φορά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων έρχεται να απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Συχνά πλέον συμπολίτες μας καταγγέλουν περιστατικά επίθεσης στο δρόμο από σκυλιά αδέσποτα.  

Το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου, έλαβε χώρα στο δρόμο του Καρτερού. Μόνιμος κάτοικος του Αγίου Νικολάου ο Φ.Χ. επισκέφτηκε την πόλη του Ηρακλείου για επαγγελματικούς λόγους.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Φ.Χ., διερχόμενος με τη μηχανή του το δρόμο Καρτερός - Ηράκλειο (στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό) και ενώ ήταν εν κινήσει (40 με 50 χλμ.) δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από μεγαλόσωμο σκυλί, το οποίο τον δάγκωσε στο πόδι.

Λίγο πιο πάνω έχασε την ισορροπία του, έπεσε, με αποτέλεσμα ευτυχώς να μη χτυπήσει, γιατί όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο ίδιος, θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ή να και να είχε τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο υπέστη υλικές ζημιές η μηχανή, που κοστολογούνται στα 100 ευρώ.

Ο ίδιος όπως μας ανέφερε αγανακτησμένος, δεν το προκάλεσε, δεν το είδε - καθώς και ο φωτισμένος στο συγκεκριμένο σημείο τη νύχτα είναι ελλιπής σχεδόν ανύπαρκτος -, δεν το πείραξε, αλλά δεν πρόλαβε ούτε και να αντιδράσει.

Αφού φρόντισε πρώτα για το τραύμα του - πήγε σε φαρμακείο της Ν. Αλικαρνασσού, όπου έκανε αντιτετανικό ορό -, όπως μας είπε, έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, όπου του είπαν ότι δέχονται παρατηρήσεις και παράπονα από πολίτες επανειλημμένα, αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα μπορούσε να είναι σήμερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr, αν περνούσε πεζός εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο.

«Ας γίνει επιτέλους κάτι»

«Εμένα ποιος θα με αποζημιώσει για ότι έπαθα, για την ψυχική οδύνη, για τη ζημιά;», διερωτάται αγανακτισμένος ο Φ.Χ. «Ας αναλάβει επιτέλους να κάνει κάτι η δημοτική Αρχή και οι φιλοζωικοί σύλλογοι. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, ώστε να προστατεύονται και οι πολίτες από τέτοιου είδους περιστατικά», μας είπε.

«Ναι μεν ο νόμος προστατεύει με πολύ αυστηρές ποινές - και πολύ σωστά - εκείνους που κακοποιούν τα ζώα, όμως, δεν υπάρχει η ίδια ευαισθησία στις περιπτώσεις ανθρώπων που δέχονται επιθέσεις από αδέσποτα με σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές», τονίζει ο καταγγέλλων.

Ρεπορτάζ: Μαρία Λιναρδάκη

Σχόλια