default-image

Διαμαρτυρία: Άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες στα Χανιά

Κρήτη
Διαμαρτυρία: Άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται οι μετανάστες στο χώρο της παλιάς ηλεκτρικής στα Χανιά πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή). Ύψωσαν πανό ,μίλησαν για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης κυρίως για τα μικρά παιδιά και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες για να πάνε όπου θέλουν .

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση:

"Η κράτηση των 60 μεταναστών από το Πακιστάν στο κτήριο της παλιάς Ηλεκτρικής είναι απαράδεκτη. Ανάμεσα τους βρίσκονται ανήλικοι και ένα παιδί. Bρίσκονται στοιβαγμένοι σε ένα χώρο χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό και με άθλιες συνθήκες κράτησης.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι δείγμα της απόλυτης κατάντιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία διατηρεί αυτούσια τη ρατσιστική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Αντί να δώσει χαρτιά και να νομιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους μετανάστες τους εμπαίζει δυσκολεύοντας τους όρους για να τα αποκτήσουν. Αντί να δώσει ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, τη δίνει με το σταγονόμετρο σε ένα ελάχιστο αριθμό παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.  Διαμαρτύρεται υποκριτικά για τους φράχτες που υψώνουν ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στους πρόσφυγες, όμως διατηρεί στα σύνορα τον πολυδάπανο για το ελληνικό δημόσιο φράχτη στον Έβρο. Χρησιμοποιεί κυνικά του ς πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό χαρτί στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα, εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Αντί να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες φροντίζοντας για τηνπλήρη και ομαλή ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία, τους κρατάει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και οργανώνει μαζικές απελάσεις. Μαζί με τους ηγέτες της ΕΕ κλείνουν ακόμα πιο πολύ τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης επεκτείνοντας τη συμφωνία με τη Λιβύη και φροντίσουν να «εκπαιδεύσουν» το λιβυκό λιμενικό στη βάση της Σούδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχη για τον θάνατο 5000 μεταναστών και προσφύγων στα νερά της Μεσογείου τον τελευταίο χρόνο. Αυτή η πραγματικότητα δεν κρύβεται με όσες υποκριτικές επιδείξεις ευαισθησίας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι 60 μετανάστες από το Πακιστάν είναι από τους τυχερούς  που γλίτωσαν από τα κύματα. Η μοίρα όμως που τους επιφυλάσσουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΕΛΑΣ είναι τα κολαστήρια - στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα.

Ο διαχωρισμός μεταναστών - προσφύγων είναι υποκριτικός και απαράδεκτος. Δεν υπάρχει διαφορά στο αν φεύγεις από τον τόπο σου κυνηγημένος από τις βόμβες με το αν φεύγεις κυνηγημένος από τη φτώχεια. Ενδεικτικό αυτής της υποκρισίας είναι το γεγονός ότι όσοι φεύγουν από το Αφγανιστάν δεν θεωρούνται πρόσφυγες παρόλο που φεύγουν από μια χώρα ρημαγμένη από τους πολέμους των 40 τελευταίων χρόνων. Το Πακιστάν άλλωστε είναι μια χώρα που τα drones του ΝΑΤΟ  δεν έχουν πάψει να βομβαρδίζουν.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των 60 μεταναστών. Να τους δοθεί η ελευθερία για να πάνε όπου θέλουν. Να ανοίξει η διαδικασία ασύλου για όσους το επιθυμούν. Να δημιουργηθούν τώρα οι δημόσιες δομές που είναι αναγκαίες για την υποδοχή στην Κρήτη προσφύγων και μεταναστών με διορισμό κατάλληλου και αναγκαίου μόνιμου προσωπικού."

Φωτογραφίες : Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News