default-image

Χειροπέδες σε Λασιθιώτισσα που πούλησε πέρσικο γατάκι

Κρήτη
Χειροπέδες σε Λασιθιώτισσα που πούλησε πέρσικο γατάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στο παράνομο εμπόριο ζώων στο οποίο προέβαινε ηλικιωμένη στο Λασίθι έβαλε η «Ζωόφιλη Δράση» οδηγώντας μάλιστα στην επαυτοφόρω σύλληψή της με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την καταγγελία η ηλικιωμένη προσπάθησε πούλησε ένα γατάκι Περσίας σε μέλος του συλλόγου που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενη για την αγορά .

Το ραντεβού κλείστηκε αλλά τελικά είχε ως κατάληξη να περαστούν χειροπέδες στην ηλικιωμένη που συνελήφθη ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.300 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Ζωόφιλη Δράση « όπως ενημερωθήκαμε δημοσιεύτηκε αγγελία σύμφωνα με την οποία πωλούνταν σε λογική τιμή «γατάκια περσικά πανέμορφα, αρσενικά και θηλυκά, όλα με τρομερό τρίχωμα και γαλάζια ματιά», για την οποία μας κάνατε καταγγελία. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα εμείς όπως και η αστυνομία, καθόσον καλέσαμε το τηλέφωνο της αγγελίας και μάθαμε όλα τα στοιχεία της πωλήτριας, ότι εκτρέφει γατιά Περσίας και Σιάμ, σκυλιά κόκερ και γερμανικά ποιμενικά και ότι κατά τον παρόντα χρόνο είχε τέσσερα γατιά Περσίας προς πώληση τεσσάρων μηνών. Ήταν εύκολο να μάθουμε ότι θέλαμε καθόσον η ιδιά ήταν λαλίστατη και κλείσαμε ραντεβού για την αγορά ενός γατιού.Στη συνέχεια την τέταρτη αργά την νύχτα, στο Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειου και σε συνεργασία με την αστυνομία Αγίου Νικολάου άρχισε να σχηματίζεται η σχετική δικογραφία παράνομης εκτροφής και πώλησης ζωών συντροφιάς. Την Πέμπτη το πρωί η δικογραφία στάλθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και δυο μέλη του σωματείου μετέβησαν στην Ιεράπετρα για να καθοριστεί πως το σωματείο θα συνεργαστεί με το αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Σύλληψη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Αποφασίστηκε σήμερα το πρωί να κλεισθεί ραντεβού αγοράς με την πωλήτρια και να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω να πουλάει γατάκι. Σήμερα το πρωί λοιπόν, η Άννα Ζουράρη, εφοδιασμένη με προσημειωμένα νομίσματα, ανέλαβε να παίξει την αγοράστρια- δόλωμα. Συνοδευόταν από δεύτερο μέλος του σωματείου, το οποίο ειδοποίησε τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος Ιεράπετρας, που ευρίσκονταν πολύ κοντά στο χώρο της αγοραπωλησίας, μόλις έγινε η συναλλαγή και αυτοί συνέλαβαν άμεσα την καταγγελθείσα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη.Η όλη επιχείρηση είχε την σφραγίδα του αστυνόμου Ιεράπετρας κ. Τσαγκαράκη, ο οποίος ήταν αυτός που έκανε και την σύλληψη και επιμελήθηκε της δικογραφίας. Στη συνέχεια με το γατάκι αγκαλιά μετέβη μεν όλοι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιεράπετρας όπου συμπληρώθηκε σχετικά η δικογραφία, επιβλήθηκαν στην κατηγορουμένη διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.300 ευρώ για την παράνομη πώληση του γατιού και κατασχέθηκε το μικρό γατάκι, το οποίο ονομάσαμε Άμωνα, και μας αποδόθηκε με εντολή της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Νεαπόλεως. Στα πλαίσια της δικογραφίας και της ερευνάς προέκυψε κακή κατάσταση του πλήθους ζωών που βρίσκονται στο σπίτι της καταγγελλομένης και τα χρησιμοποιούσε για αναπαραγωγή, και έτσι διατάχθηκε από την κ. εισαγγελέα και σχηματισμός δικογραφίας σχετικά με τους κανόνες ευζωίας των ζώων συντροφιάς στην οικία της ηλικιωμένης καταγγελθείσας». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News