default-image

Περιμένεις ρομαντικέ πρόεδρε, «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο;

Ποδόσφαιρο
Περιμένεις ρομαντικέ πρόεδρε, «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περιστρέφεται γύρο από τον «μπαταρισμένο» άξονά του και μόνο η φιλοτιμία όσων το αγαπούν πραγματικά και του ταλέντου των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, κρατούν ζωτικά σημεία του, που το κάνουν να είναι, ακόμη, ελκυστικό.

Οι αποκαλύψεις για το πόρισμα του «Μεγάλου Αδελφού» στο κτίριο της ΕΠΟ, παραπέμπουν σε σειρές κατασκοπείας, στα χνάρια της αμερικάνικης NSA, αλλά... σε επικοινωνιακό περιτύλιγμα, που μόνο το ποδόσφαιρο δεν εξυπηρετεί! Αν και με συστατικά «μαφίας», το πόρισμα που δόθηκε από την ΠΔΕ, αποκαλύπτει το μέγεθος των συμφερόντων και μεθόδους αντικατασκοπείας (;) στο διοικητήριο του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Ως CIA, CGB, BND, στο «κράτος εν κράτει», που όποιος πατάει πάνω πόδι, έχει την αίσθηση, ότι είναι ο πάπας στο Βατικανό!

Έπειτα οι διαιτησίες στέλνουν καθαρό μήνυμα του «Εγώ Είμαι Εδώ», μετά από τα τελευταία δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μεταλλαγές σχέσεων μεταξύ των «Big4». Ουδέν τυχαίο. Επομένως, προσθέστε νέες «ανωμαλίες», ή παράταση «μνημονίων» και άντε να δούμε πότε θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ, αφού το "πρότζεκτ" είναι δεμένο με στήριγμα της κυβερνητικής εξουσίας.

Το ποιο λεπτά δραματικό όμως μήνυμα για την προχειρότητα με την οποία ανιμετωπίζεται το μέλλον του ποδοσφαίρου, ήλθε από το Δημοτικό Στάδιο Κορυδαλλού.  Ομάδες ταλέντων προεπιλογής εθνικών ομάδων, χωρίς μάτια της ΕΠΟ εκεί και αγώνες σε γήπεδα δίχως γραμμές!

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τις τεράστιες διαφορές του τρόπου λειτουργίας του ποδοσφαίρου και δη του παρασκηνίου, όπως τα κατέγραφε μέσα από την συμβατικότητα της τέχνης, ο Παντελής Βούλγαρης στην ταινία «Η φανέλα με το νούμερο 9» . Τώρα η όποια απόπειρα κατάδειξης ιστοριών «Coriopolis», «Δεινοσαύρων» και λοιπά, θα χρειασθούν, από Francis Ford Coppola και πάνω…

«Δυνάμεις της Εξομάλυνσης» ή ιδίου σκοπού;

Απανωτή ανακοίνωση από την Ιδομενέος, τώρα σκέτη ως δήλωση του προέδρου. Μόνο που ο Κουτσοκούμνης δεν βλέπει συνδρομητική κι ετοιμάζεται να την κάνει κατά τον Απρίλιο σε άλλες θέσεις FIFA, μαζί με το μωράκι. Άλλος θα έλθει. Ως τότε -τουλάχιστον - κοίτα τα έπιπλα κουζίνας«Tiger»!

Η πραγματικότητα είναι ότι οι «Δυνάμεις της Εξομάλυνσης» έχουν πλέον αποκτήσει μονοχρωμία τους τελευταίους μήνες και οδηγούν τη ροή των εξελίξεων στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. (Λες να μην ήξερε π.χ. η ΚΕΔ τι όριζε στο Περιστέρι, όταν έφτανε στην επιλογή των βοηθών και ποιες οι σχέσεις του ενός με τον «άλλον»; Αστεία πράγματα... να "βγάζουν" μετά πως τους έχουν απογοητεύσει.  Έτσι, αν είσαι όμαδα και θες να προχωρήσεις σε όποιο εθνικό πρωτάθλημα με μονότερες συνθήκες, θα πρέπει να διαθέτεις πολύ δυνατή ομάδα, για να μπορείς να υπερπηδάς και «έξτρα» εμπόδια.

Το άκρον άωτον είναι ότι εκείνοι που ήταν φίλα διακείμενοι στο περιβόητο μοντέλο «παράγκα και όραμα», υποσχόμενοι εξυγίανση, δείχνουν να λειτουργούν με ακόμη χειρότερο τρόπο από εκείνο που ορθώς (πολύ ορθώς) αντιμαχόταν. Με τη διαφορά, ότι αυτό που κάνουν τώρα οι ίδιοι, είναι χειρότερο, γιατί είχαν υψώσει σημαία «εξομάλυνσης»! Δεν υπάρχει χειρότερο είδος και πιο καταστροφικό αποτέλεσμα, όταν η ελπίδα και η προσδοκία, αποδεικνύονται ότι είχαν στον πυρήνα τους την σκοπιμότητα.

Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα, δεκαετίες τώρα και για αυτό έχει χάσει την ταυτότητά της ως χώρα, φιγουράροντας στο «top4» της παγκόσμιας εξαθλίωσης. Διότι το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο», εννοούνταν «Ναι στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ» φτάνοντας μέσα από αλυσίδα γεγονότων το ΟΧΙ να γίνεται ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Αν λοιπόν όλα αυτά τα «χοντρικά» αποτελούν σημεία αναφοράς από την πολιτική σκηνή των μεταπολιτευτικών δεκαετιών ως τώρα στον τόπο μας, με όλα τα παράγωγά τους, περιμένεις ρομαντικέ πρόεδρε «εξυγίανση» στο ποδόσφαιρο;

-Ουτοπία, όπως θα έλεγε κι ο Καμένος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News