Ειδήσεις

Στα δικαστήρια η εταιρεία ελαστικών της μοιραίας Porsche

Δικαστικές υποθέσεις εκκρεμούν για την εταιρεία ελαστικών της μοιραίας Porsche του νεαρού Βακάκη, εκτός από το ότι τα ελαστικά της ήταν ακατάλληλα για μεγάλες ταχύτητες και παλαιωμένα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του newsauto.gr, τα χειμερινά ελαστικά της 911 Turbo νεαρού Βακάκη είναι "made in Finland" (κατασκευασμένα στην Φιλανδία). Είναι μάρκας Nokian η οποία έχει εκκρεμής δικαστικές υποθέσεις στη Φιλανδία, για εξαπάτηση των καταναλωτών αλλά και Δημοσιογράφων.

Όπως έχει δημοσιεύσει παλαιότερα το newsauto.gr, επικαλούμενο δημοσίευση της εφημερίδας "Aamulehti", η Φιλανδική εταιρεία την περίοδο 2010-2013 κατασκεύαζε τα ίδια ελαστικά για όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιούσε δηλαδή τα ίδια μίγματα υλικών, αλλάζοντας μόνο την ονομασία του ελαστικού.

Παρότι οι ανάγκες τις Βόρειας Ευρώπης είναι διαφορετικές, - μεγαλύτερες απαιτήσεις λόγω καιρικών συνθηκών - η εταιρεία πουλούσε τα ίδια λάστιχα Βόρεια και Νότια αλλάζοντας όνομα και βέβαια την τιμή, η οποία ήταν πολύ υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη με αυτή που πλήρωναν οι καταναλωτές στη Νότια Ευρώπη. Και αυτό για το ίδιο λάστιχο…

Σχόλια