default-image

Τρίτη ηλικία: Τι να προσέχει για να μη πέσει θύμα επιτηδείων

Κρήτη
Τρίτη ηλικία: Τι να προσέχει για να μη πέσει θύμα επιτηδείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τις πολυάριθμες περιπτώσεις της εξαπάτησης ηλικιωμένων συζήτησαν αστυνομικοί και ηλικιωμένοι, όπου οι ηλικιωμένοι ενημερώθηκαν αναφορικά με το τι πρέπει να προσέχουν ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτηδείων.

Μετά τις αμέτρητες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων που σημειώθηκαν και στην Κρήτη, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ενημέρωση προς την τρίτη ηλικία, στο ΚΑΠΗ Παχιανών.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Αστυνόμος Β' και ψυχολόγος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, κ. Γρηγόρης Μαυριδάκης και η Υπαστυνόμος Α', Σοφία Λογαρίδου.

Τι πρέπει να προσέχουν:

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η τρίτη ηλικία, μεταξύ των μεθόδων που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι ώστε να εξαπατήσουν τους ηλικιωμένους, είναι οι τηλεφωνικές απάτες, με τους αστυνομικούς να εφιστούν την προσοχή στα τηλεφωνήματα που μπορεί να δεχτεί έναν ηλικιωμένος, στα οποία οι επιτήδειοι θα κάνουν λόγο για ψευδή χρέη, είτε για ψευδή τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα παιδιά τους.

Παράλληλα, τόνισαν στους ηλικιωμένους ότι πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τις συναλλαγές τους στα ΑΤΜ και πάντα να «κρύβουν» τον κωδικό τους.

Τέλος, μία ακόμη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι η μέθοδος της απασχόλησης, πράγμα στο οποίο επέμειναν οι αστυνομικοί, καθώς τα κρούσματα, τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη, ολοένα και αυξάνονται. Σύμφωνα με τους Αστυνομικούς, οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κάποιος άγνωστος τους επισκέπτεται στο σπίτι τους και επ' ουδενί να μην τον αφήνουν μόνο, αλλά και να μην μιλούν στο κινητό τηλέφωνο του αγνώστου.

Μάλιστα, μιας και οι καιροί έχουν αλλάξει, η Αστυνομία τόνισε στην τρίτη ηλικία να μην αφήνουν τα κλειδιά των σπιτιών τους πάνω στις πόρτες ή σε άλλα εξωτερικά εμφανή σημεία, καθώς και να κλειδώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News