Ειδήσεις

Αποχαιρέτησαν το δημοτικό σύμβουλο που έφυγε αιφνιδιαστικά

Με πόνο και οδύνη, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στον δημοτικό σύμβουλο Μαλεβιζίου, Χαράλαμπο Παγωμένο, που έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή.

Με πόνο και οδύνη, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα στον δημοτικό σύμβουλο Μαλεβιζίου, Χαράλαμπο Παγωμένο, που έφυγε αιφνιδιαστικά από τη ζωή.  

Η κηδεία του Χ. Παγωμένου που είχε διατελέσει επίσης αντιδήμαρχος και ήταν από τους παλαιότερους στο χώρο της αυτοδιοίκησης τελέστηκε στο Γάζι στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΑ "ΕΦΥΓΕ"

Πλήθος κόσμου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Ν. Ηγουμενίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, συγγενείς και πολλοί φίλοι του Χαράλαμπου Παγωμένου, συγκεντρώθηκαν στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου του Γαζίου για το τελευταίο αντίο στον αγαπητό Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο, που έφυγε αναπάντεχα σε ηλικία 66 ετών.

Συγκλονισμένος μίλησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης στο Ράδιο 9,84 αμέσως μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης. Όπως σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος είχε μεταβεί στην Αθήνα για να υποβληθεί σε μια επέμβαση ρουτίνας, αλλά κατέληξε.

Χάθηκε αναπάντεχα σκορπώντας θλίψη

Όπως είπε "χάθηκε" εντελώς αναπάντεχα και μίλησε για ένα πρόσωπο έμπειρο στα αυτοδιοικητικά, μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και έναν πολύ γελαστό άνθρωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα αλλά είναι άγνωστο αν οδήγησαν τελικά και στο θάνατό του. Πάντως στο παρελθόν είχε υποβληθεί και σε επέμβαση.

Οδός Παγωμένου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, στο άγγελμα του θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου Μαλεβιζίου και πρώην Αντιδημάρχου Γαζίου Χαράλαμπου Παγωμένου συνεδρίασε και αποφάσισε ο ενταφιασμός να γίνει με δημοτική δαπάνη και να ονομαστεί δημοτική οδός εντός της Δ.Ε. Γαζίου, ως οδός «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Χαράλαμπος Παγωμένος υπήρξε ένας άνθρωπος που τίμησε επί σειρά ετών τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που λάμπρυνε με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.

Υπηρέτησε τα κοινά ως Κοινοτικός Σύμβουλος Γαζίου (1977 - 1998), Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Γαζίου (2002 - 2008), Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών (2008 - 2010), καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος (2002 - σήμερα). Ο Χαράλαμπος Παγωμένος, ως Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Α.Γ. επιφορτίστηκε με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα: Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας, Μονάδας Βοήθειας στο Σπίτι, Γραφείου Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Εργάστηκε με ζήλο και περισσή ευαισθησία για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του πρώην Δήμου Γαζίου. Το 2004 αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πολιτών εισηγείται και δημιουργεί τον Παιδικό Σταθμό «Μπράβο», η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2005. Στη συνέχεια προχωρά στην δημιουργία του 1ου Παιδικού Σταθμού Γαζίου (Αμμουδάρας).

Το "παρών" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, του οποίου ο εκλιπόν υπήρξε στενός συνεργάτης από το 2002 έως το 2010.

Σχόλια