default-image

Τα ακριβά μίνι μπας φέρνουν αλλαγές - κλείνει το κέντρο

Κρήτη
Τα ακριβά μίνι μπας φέρνουν αλλαγές - κλείνει το κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χέρι στην τσέπη θα κληθούν τελικά να βάλουν πολίτες στον …μεγαλόπνοο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη δρομολόγηση μίνι μπας στο Ηράκλειο, σχεδιασμός που όπως εκτιμάται θα τεθεί σε εφαρμογή, με την παράλληλη απαγόρευση της στάθμευσης στα πρώην πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ.

Ήδη, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο καθώς το κόστος λειτουργίας των minibus κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό σύμφωνα με μελέτη που έχει πλέον στα χέρια του, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, το οποίο δέχεται πιέσεις από τη δημοτική αρχή για συμπίεση προς τα κάτω του σχετικού κοστολογίου.Όπως αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ  TV ο Καλλέργος Βουλγαράκης, το κόστος λειτουργίας ενός μίνι μπας, την ώρα, ανέρχεται σε 50 ευρώ!

50 ευρώ την ώρα λοιπόν για την δρομολόγηση ενός και μόνο μίνι μπας, την ώρα μάλιστα που ο σχεδιασμός της Λότζια περιλαμβάνει τη δρομολόγηση τεσσάρων μίνι μπας, τουλάχιστον.Εξελίξεις που ενδέχεται να ανατρέψουν ακόμη και τον σχεδιασμό για την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών και για χρονικό διάστημα 6 μηνών στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου.

Ήδη, οι γκρίνιες για το κόστος της μετακίνησης ξεκίνησαν, με τους πολίτες να αναφέρονται και στη χρονοβόρα διαδικασία της μετακίνησης τους.

Ο όλος σχεδιασμός πάντως ενδέχεται να οδηγήσει σε ναυάγιο καθώς η βιωσιμότητά του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο αριθμός των επιβατών στα μίνι μπας όπως και η πάταξη του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο, κάτι ωστόσο που θεωρείται αρκετά δύσκολο.

Ακόμη και αν βρεθεί η χρυσή τομή, το μέτρο της δρομολόγησης μίνι μπας, ενδέχεται να συναντήσει …νέα εμπόδια στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΙΧ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣ

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News