default-image

Ανακινεί ξανά ο Δήμος τις διαδικασίες για το αποτεφρωτήριο

Κρήτη
Ανακινεί ξανά ο Δήμος τις διαδικασίες για το αποτεφρωτήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα χωροθέτησης για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στο Ηράκλειο καταβάλλει η Λότζια, με τον Γιάννη Ρασούλη να πραγματοποιεί επαφές στο αρμόδιο υπουργείο με στόχο την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για τις ανάγκες χωροθέτησης του αποτεφρωτηρίου, σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, πριν τον κόμβο της Καλλιθέας, πλησίον της νέας εθνικής οδού Ηρακλείου - Αρκαλοχωρίου.

Στην επίμαχη περιοχή, εκτός σχεδίου, ο πρώην δήμος Αλικαρνασσού σχεδίαζε τη δημιουργία νεκροταφείου. Σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται η ανέγερση αποτεφρωτηρίου σε χώρο που δε λειτουργεί ως νεκροταφείο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο θα πρέπει να υπάρξει σχετική τροπολογία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.

Πάντως, ελάχιστοι είναι οι πολίτες που επιθυμούν τη μετά θάνατον αποτέφρωση σε επίπεδο Κρήτης, με το κόστος να παραμένει υψηλό σε αποτεφρωτήριο στη Βουλγαρία, όπως δηλώνουν ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΙΔΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Εξελίξεις που δρομολογούνται ένα χρόνο μετά την απόφαση κατά πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί με την Εκκλησία της Κρήτης να αντιτίθεται στην καύση των νεκρών, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να σεβαστούμε τις παραδόσεις μας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News