default-image

Η ΕΠΣΗ ένωσε το μεσαρίτικο ποδόσφαιρο (photos)

Αθλητισμός
Η ΕΠΣΗ ένωσε το μεσαρίτικο ποδόσφαιρο (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συνάντηση για το μεσαρίτικο ποδόσφαιρο έγινε χθες βράδυ στο εστιατόριο «Πέλαγος» στον Κόκκινο Πύργο, με την ΕΠΣΗ να προσκαλεί τα σωματεία της Μεσαράς και εκείνα να ανταποκρίνονται στην απόλυτη πλειοψηφία τους!

Το παρών έδωσαν οι διοικήσεις των σωματείων: ΑΟ Τυμπακίου, Μοίρες, Δόξα Γαλιάς, Ζαρός, Φαιστός, Γόρτυς, Αγία Βαρβάρα, Κόρακας, Νέοι Μοιρών, Πυργιώτισσα, ΑΕ Καμηλαρίου, Χείμαρος και Ασήμι (μαζί με Ακαδημία Αστερίωνα). Επίσης παρέστησαν ο γενικός διευθυντής της Ακαδημίας ΟΦΗ, Γιάννης Κουτεντάκης και ο πρόεδρος του ΟΦΗ '94, Γιάννης Φασομυτάκης.

Παρόντες από την ΕΠΣΗ ήταν ο πρόεδρος Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Κουτεντάκης, ο ταμίας Γιώργος Βοζικάκης και ο υπεύθυνος Παιδικού Ποδοσφαίρου-Μικτών Ομάδων, Βαγγέλης Παπαγγελής.Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Μεσαράς, οι οποίοι είναι πάντα κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει μία συζήτηση για την ανάπτυξη των υποδομών και το πώς μπορούν τα σωματεία να δώσουν βάση στις Ακαδημίες τους. Μετά το καλωσόρισμα του κ. Γιώργου Κουτεντάκη, που ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου πήρε το λόγο, τονίζοντας ότι τέτοιες μαζώξεις είναι η πραγματική ουσία του ποδοσφαίρου. Εξέφρασε την ευαισθησία του για την Μεσαρά, όπου είναι και τόπος καταγωγής του και προέτρεψε τους παράγοντες να δίνουν βάρος στις Ακαδημίες. Παραδέχτηκε ότι σε θέματα υποδομών ο ίδιος έκανε πολλά λάθη στα πρώτα βήματα της παραγοντικής του πορείας, τα οποία αναγνώρισε στη συνέχεια και έδωσε βάρος σε γηγενείς παίκτες και Ακαδημίες, όπως έκανε ως ιδιοκτήτης του Εργοτέλη.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΑΟΤ, κ. Γιάννης Νικολιδάκης και ο υπεύθυνος παιδικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣΗ κ. Βαγγέλης Παπαγγελής, τονίζοντας και αυτοί την ανάγκη για να στηριχτούν οι Ακαδημίες και τα νέα παιδιά.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις από τους παράγοντες των σωματείων τόσο για θέματα Ακαδημιών όσο και για θέματα που έχουν να κάνουν γενικότερα για τη λειτουργία της ΕΠΣΗ και των επιτροπών της. Η σημαντικότερη πρόταση ήταν η διεξαγωγή αγώνων του Παιδικού Ποδοσφαίρου και στα γήπεδα της Μεσαράς, κάτι που θα εξετάσει η αρμόδια επιτροπή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η ΕΠΣΗ έδωσε υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να κινείται στο δρόμο της ανάπτυξης των υποδομών, ενώ ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα και σε άλλες περιοχές του Νομού Ηρακλείου.

Κλείνοντας, όλοι ευχαρίστησαν τα αδέρφια Γιώργο και Γιάννη Κουτεντάκη που ήταν χορηγοί της βραδιάς και του πλούσιου δείπνου που προσφέρθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News