default-image

Άνοιξαν "κρατήρες" σε δρόμο της Κρήτης (photo- video)

Κρήτη
Άνοιξαν "κρατήρες" σε δρόμο της Κρήτης (photo- video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέρρευσαν και πάλι τμήματα της παραλιακής στη Σητεία όπου οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ολόκληρες τρύπες άνοιξαν στο οδόστρωμα προκαλώντας οργή.

Xαρακτηριστικό είναι το βίντεο του style100fm.gr

«Σπαζοκεφαλιά» για δήμο και Περιφέρεια

Ο πολύπαθος δρόμος αποτελεί εδώ και πολύ καιρό «σπαζοκεφαλιά» για το δήμο Σητείας και την αντιπεριφέρεια Λασιθίου καθώς ο νόμος «εμποδίζει» την αποκατάσταση των ζημιών. Το πρόβλημα καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2016 όταν κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Παλαίκαστρου -Σητείας από την πλευρά της θάλασσας.

Τότε έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας - που παραμένει μέχρι σήμερα κλειστό- και υπήρξε σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου προσωρινή αποκατάσταση.

Η κατάρρευση του δρόμου ξεκίνησε πέρυσι και εκ τοτε είναι κίνδυνος-θάνατος για τους οδηγούς

Το έργο  παρέμβασης σταμάτησε

Ωστόσο την Τετάρτη υπήρξε το τελειωτικό «χτύπημα». Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη που μίλησε στο neakriti.gr "το απόγευμα της Τετάρτης συνεχίστηκε κατολίσθηση του δρόμου σε ένα νέο σημείο και έτσι υπήρξε απαγόρευση κυκλοφορίας για μεγάλα οχήματα  ενώ για τα υπόλοιπα αυτοκίνητα συνεχίζεται η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα. Θα προχωρούσε σε  παρέμβαση για να αποκατασταθεί η ζημιά, αλλά υπήρξε πρόβλημα καθώς θεωρείται ότι ο δρόμος είναι μέσα στην ακτή .Υπήρξαν καταγγελίες, οπότε το έργο  παρέμβασης σταμάτησε από το Λιμεναρχείο το οποίο ακολούθησε τη νομοθεσία που απαγορεύει παρεμβάσεις μέσα στην ακτή .Ζητάμε τροπολογία από το υπουργείο για να μπορέσει να γίνει παρέμβαση".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ

Έφτασε μέχρι την Εισαγγελία

Όσο για το ποιος φταίει που ο δρόμος βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατάσταση η κα Πετράκη απαντά ότι «ο δρόμος έχει κατασκευαστεί το 1945 και '50 με τα υλικά και την τεχνολογία  εκείνης της εποχής, οπότε είναι δύσκολο να το κρίνουμε».

Μάλιστα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου, ζητώντας την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας, είχε προσφύγει ο  Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης. Με την κίνηση συμφώνησε και η αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Μάλιστα σύμφωνα με την κα Πετράκη «η εισαγγελία απάντησε ότι αν γίνει παρέμβαση ΔΕΝ θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες. Ζητήσαμε να εγκατασταθεί  ο ανάδοχος και εκείνος όμως από την πλευρά του ζήτησε διάλυση της σύμβασης. Μόνο το υπουργείο και κτηματική υπηρεσία μπορεί να επιτρέψουν τις παρεμβάσεις».

Έως τότε οι οδηγοί που κινούνται στο σημείο θα φοβούνται μην κινδυνεύσουν καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσει και άλλο σημείο του δρόμου.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Μάλιστα σε σύσκεψη τεχνικών υπηρεσιών δήμου Σητείας και Περιφέρειας ,αναζητείται λύση στο θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News