default-image

Μ. Σαλμάς: «Μετά από δύο χρόνια η οικονομία γύρισε πίσω»

Κρήτη
Μ. Σαλμάς: «Μετά από δύο χρόνια η οικονομία γύρισε πίσω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας φιλοξένησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, κ. Μάριο Σαλμά. Αυτό που υπερτόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει η αξιολόγηση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

«Αυτό που πρέπει να συμβεί, αφού δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος, είναι να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ευθύνη του οποίου έχει η κυβέρνηση και να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα», είπε στο δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Σαλμάς τόνισε επίσης, ότι η Νέα Δημοκρατία - αν προκηρύσσονταν εκλογές ακόμα και αν οι θεσμοί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διατηρούσαν από κοινού την ίδια σκληρή γραμμή που ακολουθούν μέχρι σήμερα, ζητώντας νέα μέτρα - θα μπορούσε να κυβερνήσει διότι έχει ένα πρόγραμμα, με την ταυτότητά της και ένα εμπροστοβαρές πλάνο μεταρρυθμίσεων.

«Παρατείνεται η αβεβαιότητα»

«Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτό που συνέβη προχθές οδηγεί σε κλείσιμο της συμφωνίας. Το αντίθετο παρατείνεται η αβεβαιότητα. Δεν έχουμε καθαρή εικόνα, για το ποια μέτρα θα νομοθετηθούν και τι επιπτώσεις θα έχουν για την οικονομία για τους Έλληνες πολίτες», εκτιμά ο κ. Σαλμάς.

«Η ευκαιρία συναίνεσης έχει χαθεί»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα κλίμα συναίνεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαλμάς, υποστήριξε ότι η ευκαιρία συναίνεσης έχει χαθεί.  

«Αυτή η ευκαιρία έχει χαθεί προ πολλού, όταν ο πρωθυπουργός την κλώτσησε το 2015, τότε που όλα τα κόμματα ώριμα είπαν "ότι όλοι μαζί πρέπει πλέον να προσπαθήσουμε για να βγει η χώρα από αυτό το τέλμα", ο κ. Τσίρπας, τότε το αρνήθηκε, αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του με έναν διχαστικό λόγο και μία συμπεριφορά διχαστική. Επομένως, δυστυχώς, έχει χαθεί αυτή η ευκαιρία, τουλάχιστον υπό τον σημερινό πρωθυπουργό».

«Οι Έλληνες φτωχοί, θα γίνουν φτωχότεροι»

«Οι Έλληνες φτωχοί θα έχουν να πληρώσουν περισσότερη φορολογία γιατί θα έχει μειωθεί το αφορολόγητο και το δεύτερο είναι ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι θα πάρουν λιγότερη σύνταξη γιατί αποφασίστηκε να μειωθεί η διαφορά που προβλέπονταν από τον νόμο Κατρούγκαλου άρα έχουμε μείωση συντάξεων», τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Επιμέλεια: Μαρία Λιναρδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News