default-image

Προφυλακιστέος ο ''εγκέφαλος'' και ακόμα 2 από τους ''8''

Κρήτη
Προφυλακιστέος ο ''εγκέφαλος'' και ακόμα 2 από τους ''8''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι εισαγγελέα και ανακρίτριας πέρασαν οι 8 για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην πόλη του Ηρακλείου.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, ο 59χρονος επιχειρηματίας φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, ο 35χρονος Ιρακινός και ο 30χρονός Αλβανός, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5. Σε βάρος του 59χρονου και του 35χρονου υπήρχαν προγενέστερες καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδείς πράξεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ 8 ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τι είπαν στις απολογίες τους

Νωρίτερα κατά τις απολογίες τους, ο 59χρονος φερόμενος εγκέφαλος της υπόθεσης και ο 35χρονος Ιρακινός υποστήριξαν ότι είναι αθώοι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 59χρονου, ενός 37χρονου και της 25χρονης Ρουμάνας, Γιώργο Στειακάκη, οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ τα δενδρύλια που βρέθηκαν στην κρύπτη δεν έχουν καμιά σχέση με τους ίδιους, καθώς ο χώρος χρησιμοποιούνταν από άλλο πρόσωπο, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Ιρακινού κ. Κάρτσωνα, ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και όπως υποστηρίζει και από την έκθεση με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, δεν προκύπτει ενοχή ως προς την αποδιδόμενη πράξη, αφού λείπουν ποιοτικά, αντικειμενικά ευρήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος φέρεται ως προμηθευτής ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης. Ρόλο διακινητή φέρονται να είχαν δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί κομβικό το ρόλο και της μίας εκ των δύο νεαρών γυναικών από τη Ρουμανία που συνελήφθησαν.

Η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε ως "εγκέφαλο" 59χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ της πόλης. Οι διωκτικές Αρχές παρακολουθούσαν για εβδομάδες ολόκληρες τη δράση του κυκλώματος, ενώ διάστημα από τις 19 Ιουλίου έως τις 16 Οκτωβρίου του 2016 κατέγραψαν τουλάχιστον 40 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο σε κρύπτη, μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι και εντόπισε μια υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, αλλά και ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος φέρεται ως προμηθευτής ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, ενώ ρόλο διακινητή φέρονται να είχαν δύο άνδρες 35 και 38 ετών, με την ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί κομβικό το ρόλο και της μίας εκ των δύο 25χρονων νεαρών γυναικών από τη Ρουμανία που συνελήφθησαν και δούλευαν για λογαριασμό του 59χρονου επιχειρηματία, όπως έγινε γνωστό.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News