default-image

Σοφά λόγια από τον Σούλη Παπαδόπουλο

Ποδόσφαιρο
Σοφά λόγια από τον Σούλη Παπαδόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα Σούλης Παπαδόπουλος στη «Μικτή Ζώνη». Τον φέραμε στο μυαλό μας, βλέποντας τα χάλια του Άρη στην Σπάρτη. Εκείνος βέβαια πήρε έναν βαθμό, ενώ ο ΟΦΗ με του κόσμου τις ευκαιρίες ηττήθηκε στο ίδιο γήπεδο λίγες μέρες πριν.

«Αν ήμουν προπονητής στον Άρη, δεν θα έκανα αυτές τις μεταγραφές. Πήραν το καλοκαίρι πολλούς παίκτες ανώτερης κατηγορίας, ίσως και για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά αυτό που δεν υπολόγισαν είναι ότι πολλοί από αυτούς είναι άδειοι από κίνητρα. Δεν έχουν την φλόγα και τη γνώση της κατηγορίας…», είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Φρόντισε αμέσως να ξεχωρίσει τον Κώστα Κιάσσο, του ΟΦΗ, ως περίπτωση μεταγραφής σε ομάδα στόχων. «Τον είδα στο ματς με την Ξάνθη. Με το σπαθί του, αυτό το παιδί. Έχει ψυχή. Τον βλέπεις να παίζει και ξεχνάς τις ηλικίες. Τον ήθελα όταν ήμουν στα Χανιά. Μίλησα τότε μαζί του και γοητεύθηκα από τη φλόγα των λέξεων του»

Για τον ΟΦΗ όπως τον έχει δει, επέμεινε πως «όσο κι αν είναι δύσκολο με αυτή τη βαθμολογική διαφορά, πρέπει να το προσπαθήσει. Δεν έχει τελειώσει κάτι». (Άντε και η νίκη στο Αιγίνιο!) Αναφέρθηκε μάλιστα και στις τρεις φορές που βρέθηκε ως υποψήφιος προπονητής στον ΟΦΗ. Η πρώτη ήταν όταν είχε γράψει συνεχή πορεία στην Α΄εθνική με την Προοδευτική. «Προτίμησα την Κύπρο, τότε…» είπε.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στα στοιχεία που μπορεί και ήδη έχει πάρει το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ, αποκαλύπτοντας ότι πήγαινε και παρακολουθούσε προπονήσεις του Ιωαννίδη και του Ίβκοβιτς. Πολλά στοιχεία που έχουν μπει στο ποδόσφαιρο, σήμα, έχουν παρθεί από το μπάσκετ. Επεσήμανε δε και το κύρος τους: «Έβλεπα έναν προπονητή μπάσκετ με φυσιολογικό ύψος, να μιλάει σε ένα υπερδίμετρο καλαθοσφαιριστή και εκείνος να τον ακούει με σεβασμό και υπάκουα στις προπονήσεις. Όλα είναι θέμα μυαλού και προσωπικότητας».

Ο προπονητής του Εργοτέλη, ήταν εξαιρετικός και στα σημεία που αφορούν τον τρόπο σκέψης μια ομάδας σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: «Εγώ δεν λέω παιγνίδι με παιγνίδι για να κερδίσεις έναν στόχο. Λέω προπόνηση με προπόνηση»!

Η αναφορά του στο ποιος πρέπει να ηγείται στα αποδυτήρια μιας ομάδας ήταν απόλυτη: "Οι θέσεις αυτές που λέμε τεχνικός διευθυντής και παλιότερα γενικός αρχηγός, πρέπει να εκτελούνται από πρόσωπα που ήταν ποδοσφαιριστές και μπορούν να αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες. Όχι όμως από ποδοσφαιριστές που διακόπτουν για πέντε χρόνια μετά που κρεμάνε τα παπούτσια τους και λένε άντε τώρα να επιστρέψουμε, γιατί δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε... Στον Εργοτέλη έχω τον Λαμπράκη και είμαι πολύ ικανοποιημένος και ευτυχής"!

Βλέποντας αυτή την γκολάρα του Μήτρογλου στην Μπράγκα, «είδε» την κίνηση του άλλου ποδιού του για να στηριχθεί και συμφώνησε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή μεγάλης κλάσης, που έδειξε πολλά και σε Ατρόμητο και Πανιώνιο, θεωρώντας «τοπ» τον Βαλδέρδε στην εξέλιξή του! «Νομίζετε, ότι δεν τον ήθελε; Επέμεινε ώστε να τον κάνει να σκεφτεί συνθήκες ανταγωνισμού σε υψηλότερο επίπεδο, όπου σαφώς έβλεπε ότι διέθετε τα προσόντα. Σπουδαίος προπονητής»!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, λέει όσα αισθάνεται. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό του. Ο Αλέφαντος στάζει μέλι στο όνομά του. «Αυτός μου έκοψε το ποδόσφαιρο στα 30 μου στην Προοδευτική. 'Άσε παλικάρι μου, εσύ είσαι για προπονητής περισσότερο'. Με πρότεινε για βοηθό κι έτσι άρχισε η καριέρα μου, μένοντας τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Προοδευτικής ως πρώτος στην Σούπερ Λίγκα. Με τον Καρρά να με στηρίζει αφάνταστα»!

Είπε κι άλλα, όπως για τον Αναστόπουλο (καλές κουβέντες), τον Γιάννη Καρρά, την αγάπη του για την Προοδευτική και τις σχέσεις φωτιάς των ομάδων της περιοχής.

Διαβάστε και όσα είπε για τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ: Παπαδόπουλος: "Ψυχή και καρδιά για την άνοδο"

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News