default-image

Τι είπαν οι 8 για τα ναρκωτικά

Κρήτη
Τι είπαν οι 8 για τα ναρκωτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρασαν το πρωί το κατώφλι ανακρίτριας και εισαγγελέα 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση ναρκωτικών στο Ηράκλειο. Για τον Αλβανό αποφασίστηκε η προφυλάκισή του ενώ οι υπόλοιποι 3 -μεταξύ των οποίων και μια Ρουμάνα η οποία κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή της μικροποσότητα ναρκωτικών- αφέθηκαν ελεύθεροι.  

Στη συνέχεια δύο ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι: ο 59χρονος φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος και ο 35χρονος Ιρακινός. Σε βάρος τους υπήρχαν δύο καταδικαστικές πράξεις.

Στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι .

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 59χρονου, ενός 37χρονου και της Ρουμάνας που αφέθηκε ελεύθερη, κ.Στειακάκη, οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι, δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και οι ναρκωτικές ουσίες δεν βρέθηκαν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Ιρακινού κ.Κάρτσωνα, ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και όπως υποστηρίζει και από την έκθεση με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, δεν προκύπτει ενοχή ως προς την αποδιδόμενη πράξη αφού λείπουν ποιοτικά ,αντικειμενικά ευρήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ  8 ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η υπόθεση ναρκωτικών

Η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε ως "εγκέφαλο" 59χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ της πόλης. Οι διωκτικές Αρχές παρακολουθούσαν για εβδομάδες ολόκληρες τη δράση του κυκλώματος. Για του λόγου το αληθές, μόνο το διάστημα από τις 19 Ιουλίου έως τις 16 Οκτωβρίου του 2016 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να χτυπήσει πριν από λίγα 24ωρα: Κάνοντας έφοδο σε κρύπτη, μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, η Αστυνομία εντόπισε μια υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, αλλά και ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 59χρονος φέρεται ως προμηθευτής ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης. Ρόλο διακινητή φέρονται να είχαν δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί κομβικό το ρόλο και της μίας εκ των δύο νεαρών γυναικών από τη Ρουμανία που συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, όπως έγινε γνωστό, καλλίγραμμες κοπέλες που εργάζονταν για λογαριασμό του 59χρονου φέρονται να εμπλέκονται και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News