default-image

Η βραδιά με τα περισσότερα γκολ στο Champions League

Ποδόσφαιρο
Η βραδιά με τα περισσότερα γκολ στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τρίτη 21 Φλεβάρη ήταν η ημέρα Champions League με τον καλύτερο μέσο όρο γκολ. Η Μάντσεστερ Σίτι που δεν έχει δεχθεί γκολ από τα πέντε τελευταία πέναλτι, οι επιδόσεις των Αγκουέρο, Τόρες, Φαλκάο, Γκριεζμάν και Εμπαπέ.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 5-3 (εντός έδρας) τη Μονακό και η Ατλέτικο με 4-2 (εκτός έδρας) τη Λεβερκούζεν στα ματς της Τρίτης για τους "16" του Champions League. Ενδιαφέροντα στατιστικά ξεχωρίζουν από αυτές τις αναμετρήσεις.

Ο καλύτερος μέσος όρος γκολ σε ημέρα Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι και ο Καμπαγέρο που τα πηγαίνουν καλά με τα πέναλτι, ο Φαλκάο που είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι ανατροπές (με το ίδιο σκορ πρώτου αγώνα) που έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν, οι επιδόσεις των Αγκουέρο, Τόρες, Φαλκάο, Γκριεζμάν και Εμπαπέ.

- Η Τρίτη 21 Φλεβάρη είναι η ημέρα με τον καλύτερο μέσο όρο γκολ στην ιστορία του Champions League. Οκτώ γκολ στο Μάντσεστερ (Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό 5-3), έξι στο Λεβερκούζεν (Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 2-4). Δεκατέσσερα στο σύνολο, επτά κατά μέσο όρο. Έξι γκολ σημειώθηκαν στις 5 Νοέμβρη του 1998, στη νίκη της Ρεάλ με 5-1 επί της Στουρμ Γκρατς. Δώδεκα συνολικά σε δύο ματς (έξι κατά μέσο όρο) στις 23 Απρίλη του 2003. Η Μίλαν νίκησε με 3-2 τον Άγιαξ, η Γιουνάιτεντ με 4-3 τη Ρεάλ. Έξι γκολ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα σε Μίλαν και Λίβερπουλ (3-3), στις 25 Μάη του 2005.

- Η Μάντσεστερ Σίτι τα πάει καλά με τα πέναλτι. Τα πέντε τελευταία που έχουν εκτελεστεί από αντιπάλους της στο Champions League, δεν έχουν καταλήξει στα δίχτυα.

- Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία της εντός έδρας ματς στο Champions League. Πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

- Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει πετύχει πέντε γκολ και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστς στις τελευταίες εννιά φορές που ξεκίνησε βασικός σε ματς Champions League.

- H Μάντσεστερ Σίτι δέχθηκε 10 σουτ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Μονακό. Τα περισσότερα σουτ που έχει δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο των ματς της, την τρέχουσα σεζόν.

- Η Μονακό δέχεται για πρώτη φορά πέντε γκολ σε ματς Champions League. H Μάντσεστερ Σίτι πετυχαίνει πέντε γκολ για δεύτερη φορά. Το είχε κάνει απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2013.

- Η Ατλέτικο έχει νικήσει εκτός έδρας σε 22 πρώτα ματς νοκ-άουτ. Προκρίθηκε σε όλες τις περιπτώσεις.

- Η ιστορία δείχνει ότι η Μονακό έχει 50% πιθανότητα να ανατρέψει το σκορ (5-3) και να προκριθεί επί της Μάντσεστερ Σίτι. Το 5-3 έχει ανατραπεί σε τρεις από τις έξι περιπτώσεις που εμφανίστηκε (1/2). Η τελευταία ήταν το 2007. Η Χέρενφεϊν με Ντάνιελ Πράνιτς βασικό είχε νικήσει στο "Abe Lenstra" με 5-3 την Χέλσινγκμποργκ για το UEFA Cup. Στη Σουηδία έγινε η ανατροπή, καθώς η Χέλσινγκμποργκ συνέτριψε με 5-1 τη Χέρενφεϊν.

- Το Σίτι - Μονακό (5-3) είναι το πρώτο ματς νοκ-άουτ (από τους "16" και μετά) με οκτώ η περισσότερα γκολ στο Champions League. Το πρώτο γενικά από το 1990 (εάν βάλουμε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών), όταν στις 24 Οκτώβρη, η Ρεάλ συνέτριψε με 9-1 την Τιρόλ.

- Συνολικά σε 31 νοκ-αόυτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις έχει εμφανιστεί το 2-4 στο πρώτο ματς. Μόνο ΜΙΑ ανατροπή. Η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει στην έδρα της Μετς για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1984-1985, αλλά η γαλλική ομάδα συνέτριψε τους "μπλαουγκράνα" στη Βαρκελώνη και πήρε την πρόκριση με 4-1.

- Η Ατλέτικο νίκησε με 4-2 τη Λεβερκούζεν πετυχαίνοντας για πρώτη φορά μετά το 1996 τέσσερα γκολ σε ματς Champions League μακριά από το "Vicente Calderon". Τότε ο Πάντιτς είχε ανοίξει το σκορ απέναντι στη Βίντζεβ Λοτζ και ο Σιμεόνε είχε πετύχει δύο γκολ.

- Ο Φερνάντο Τόρες έφθασε τα 20 γκολ και είναι ο τρίτος καλύτερος Ισπανός σκόρερ στο Champions League πίσω από τους Ραούλ (71) και Μοριέντες (33).

- Ήδη, είναι η σεζόν των πρώτων ματς των "16" στην ιστορία του Champions League με τα περισσότερα γκολ. Φανταστείτε απομένουν ακόμη δύο (σ.σ την Τετάρτη). Μέχρι τώρα 27 γκολ, τη σεζόν 2013-14 είχαν σημειωθεί 26, τη σεζόν 2011-12 συνολικά 22.

- Ο Σέρχιο Αγκουέρο έφθασε τα 49 ευρωπαϊκά γκολ κι "έπιασε" τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Ο Μέσι, με 96 γκολ, είναι ο μοναδικός Αργεντινός που ξεπερνά αμφότερους. Αυτό το γκολ του, ήταν και το 200ό ευρωπαϊκό της Μάντσεστερ Σίτι.

- Ο Σάβιτς είναι ο τρίτος παίκτης της Ατλέτικο με αυτογκόλ στο Champions League. Πρώτος ο Περέα (2009) και δεύτερος ο Αλντερβάιρελντ (2013)

- Ο Φαλκάο έπιασε τον Φερνάντο Μοριέντες στην 24η θέση των καλύτερων σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι έβαλε τόσα γκολ, όσα είχε βάλει συνολικά σε 15 ματς με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

- Ο Φαλκάο έχει χάσει και τα δύο πέναλτι που έχει εκτελέσει, ο πρώτος που χάνει δύο πέναλτι στην τρέχουσα σεζόν του Champions League. Ο Καμπαγιέρο έχει σταματήσει και τα δύο πέναλτι που του έχουν εκτελέσει (Νεϊμάρ και Φαλκάο).

- Γενικά, κάτι δεν πάει καλά με τα πέναλτι στο φετινό Champions League. Έχουν εκτελεστεί 41, δίχτυα έχουν βρει τα 16. Ποσοστό της τάξης του 39%.

- Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρήκε δίχτυα σε ηλικία 18 ετών και 63 ημερών. Είναι ο δεύτερος πιο νέος Γάλλος που το καταφέρνει. Πρώτος ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά σε ηλικία 17 ετών και 352 ημερών.

- Είναι επίσης ο δεύτερος πιο νέος που βρίσκει δίχτυα σε φάση νοκ-άουτ σε ματς Champions League. Ο πρώτος ήταν ο Μπόγιαν Κρκιτς (σε ηλικία 17 ετών και 217 ημερών).

- Κι όμως οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Φαλκάο είναι πιο δεινός εκτελεστής από τους Μέσι και Κριστιάνο. Ο "Τίγρε" χρειάστηκε 43 ευρωπαϊκά ματς για να φθάσει 48 γκολ, την ώρα που ο Αργεντινός χρειάστηκε 64 και ο Πορτογάλος 88 για να φθάσουν αυτόν τον αριθμό των γκολ.

- Η Μονακό είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία). Συνολικά 110 γκολ.

- Ο Αντούαν Γκριεζμάν είναι ο καλύτερος σκόρερ της Ατλέτικο στο Champions League (και πρώην Κύπελλο Πρωταθλητριών). Έχει 13 γκολ κι άφησε τον Λουίς Αραγονές πίσω του (12 γκολ).

- Ο Κάι Χάβερτς είναι ο τέταρτος πιο νέος βασικός παίκτης σε φάση νοκ-άουτ στο Champions League. Σε ηλικία 17 ετών και 255 ημερών, πίσω από τους Κρκιτς, Ντράξλερ και Αλάμπα.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News