default-image

Λύση για το "Αχτάρικα" όπου έφτανε το ρεύμα με καλώδιο

Κρήτη
Λύση για το "Αχτάρικα" όπου έφτανε το ρεύμα με καλώδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που στεγάζεται στα "Ακτάρικα", θα έχει το δικό του αυτόνομο ρολόι της ΔΕΗ και θα πάψει να δανείζεται από το διπλανό κτήριο με καλώδιο! Επιπλέον τα σουβενίρ θα πάψουν να αναγράφονται ως αντικείμενα τέχνης, όπως παρελκυστικά αναγράφονται σήμερα στην αφίσα του κτηρίου, και θα φέρουν πάνω την ταυτότητα της πόλης, όπως το Municipality of Heraklion, προκειμένου να απευθύνονται και σε τουρίστες! Τώρα ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ του κτηρίου; Όποιος θα φαίνεται ιδιοκτήτης στο λογαριασμό!

Αυτές και άλλες πολλές απαντήσεις έδωσε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, που επικοινώνησε αυτοβούλως για να διευκρινίσει τα στοιχεία που έφερε η εφημερίδα μας στο φως, την ώρα που το βιβλιοπωλείο φωτίζεται με δανεικό ρεύμα, ενώ ανακοίνωσε ότι μέλος της ΔΕΠΤΑΗ θα επιφορτιστεί να παρακολουθεί την καλή λειτουργία του βιβλιοπωλείου! Αν όλα αυτά δεν αποτελούν επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της "Ν.Κ.", τότε τι;

Όλα λύθηκαν όταν η δημοσιότητα έριξε φως στο παρασκήνιο και τις κόντρες... μεταξύ των μελών της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου! Ο κ. Καπετανάκης στην επικοινωνία του με τη "Ν.Κ." κατηγορηματικά υποστήριξε ότι δεν είχε άγριο καβγά με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη. Βεβαίως η "Νέα Κρήτη" δεν έγραψε ποτέ για καβγά, αλλά για κόντρα αναφορικά με το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ρολόι του βιβλιοπωλείου, και για διαφωνία για τη συχνότητα των παζαριών! Επί της ουσίας οι απαντήσεις που μας έδωσε ο κ. Καπετανάκης επιβεβαιώνουν λέξη προς λέξη το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ν.Κ." τόσο για τα αντικείμενα τέχνης όσο και για το ρεύμα που δίδεται με μπαλαντέζα!

Οι ειδήσεις

Ο κ. Καπετανάκης δήλωσε ότι το βιβλιοπωλείο θα ρευματοδοτηθεί με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου και εκείνος θα πληρώνει το λογαριασμό, ενώ όταν το ακίνητο παραχωρηθεί στη ΔΕΠΤΑΗ για να λειτουργεί το βιβλιοπωλείο τότε θα μπει στο ρολόι το όνομα του μισθωτή και η ΔΕΠΤΑΗ θα πληρώνει το ρεύμα! Σχετικά με την καθυστέρηση ρευματοδότησης, είπε ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η ΔΕΗ χρειάζεται να σκάψει μικρό κομμάτι της οδού Δαιδάλου και, προκειμένου να μη γινόταν αυτό μέσα στις γιορτές, αναβλήθηκε για λίγο διάστημα. Ωστόσο, από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι ο Δήμος ακόμη δεν έχει πληρώσει εντάλματα και τη ΔΕΗ για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σε ό,τι αφορά τον όρο "αντικείμενα τέχνης", ο κ. Καπετανάκης είπε με πιο χαλαρή διάθεση (λίγο γέλιο) ότι αυτά θα αλλάξουν, ενώ για τα παζάρια είπε ότι είναι αποκλειστικά στην ευθύνη της αντιδημάρχου Πολιτισμού. Ωστόσο έδωσε την είδηση ότι μέλος της διοίκησης της ΔΕΠΤΑΗ θα αναλάβει αποκλειστικά την παρακολούθηση και το στήσιμο της λειτουργίας του βιβλιοπωλείου.

Mot-a-mot η απάντηση Καπετανάκη

Από τον κ. Καπετανάκη ζητήσαμε την άδεια να μεταφέρουμε όσα μας είπε σχετικά και τα παραθέτουμε αυτολεξεί:

«Δεν είχα ποτέ άγριο καβγά με την κ. Πλεύρη. Δεν έχουμε καμιά διαφωνία. Έχουμε απόλυτη συνεργασία. Το ακίνητο όπου στεγάζεται το βιβλιοπωλείο ανήκει στο Δήμο και το ρεύμα θα μπει στο όνομα του Δήμου ως ιδιοκτήτης. Το μόνο που μένει είναι να πληρώσει ο Δήμος τη ΔΕΗ να φέρει το ρεύμα στο βιβλιοπωλείο. Όταν γίνει η παραχώρηση του ακινήτου από τη δημοτική περιουσία στη ΔΕΠΤΑΗ και μισθωθεί στη ΔΕΠΤΑΗ, τότε θα αλλάξει το όνομα στο λογαριασμό του ρεύματος και θα πάει στη ΔΕΠΤΑΗ ως μισθωτής, ή όπως γίνει. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, έχουμε δώσει ρεύμα με κάποιο τρόπο εκεί για να λειτουργούμε...

Αυτή τη στιγμή το βιβλιοπωλείο λειτουργεί όπως λειτουργεί. Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες σε συνεργασία ΔΕΠΤΑΗ-Δήμου για την ηλεκτροδότησή του. Η σύνδεση του ρεύματος θα γίνει αρχικά στο Δήμο Ηρακλείου ως ιδιοκτήτης του ακινήτου και όταν γίνει η παραχώρηση του βιβλιοπωλείου στη ΔΕΠΤΑΗ θα αλλάξει το όνομα στο ρολόι και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Όλα αυτά χωρίς καβγά, έτσι;».

«Σκάψιμο στη Δαιδάλου»

«Παίρνουμε ρεύμα από διπλανό κτήριο. Η ΔΕΗ έπρεπε να δώσει ρεύμα με υπόγεια καλώδια, όμως δεν μπορούσε να το κάνει στις γιορτές και δώσαμε ρεύμα από δίπλα με ασφαλή τρόπο. Η ΔΕΗ έχει αφήσει αναμονή, αλλά πρέπει να σκάψει στη Δαιδάλου για να μας δώσει».

«Νέα σουβενίρ»

«Το βιβλιοπωλείο δεν έχει στόχο το κέρδος ή τις τρελές πωλήσεις. Παρέχει αυτό που δεν έχουν τα άλλα βιβλιοπωλεία. Τα σουβενίρ έχουν μπει για ένα λόγο. Για παράδειγμα, ένας τουρίστας ή οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια να έχουν να αγοράσουν ένα αναμνηστικό από το Ηράκλειο. Θα μπουν καινούργια σουβενίρ που θα απευθύνονται περισσότερο στους ξένους και θα αναγράφουν ας πούμε "Ηράκλειο" ή "Heraklion City", ή τέλος πάντων κάτι με την ταυτότητα "Municipality of Heraklion" ή να έχει πάνω το γρύπα. Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα τέχνης, είναι κάτι το διαφορετικό, αν και τα βιβλία είναι αντικείμενα τέχνης».

Μέλος της ΔΕΠΤΑΗ

«Ένα μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ θα απασχοληθεί αποκλειστικά με το βιβλιοπωλείο και το στήσιμό του, ούτως ώστε να είναι πάντα κάποιος από πάνω. Θέλουμε να έχει βιβλία, σουβενίρ για τουρίστες και αναγνωστήρια και πάνω στο ωραίο πατάρι να γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις».

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News