default-image

Κρήτη: Ο εφοριακός που καλλιεργούσε χασίς

Κρήτη
Κρήτη: Ο εφοριακός που καλλιεργούσε χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο από μισό κιλό ακατέργαστης ινδικής κάνναβης είχε μέσα στο σπίτι του, σε περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου, ένας 52χρονος ντόπιος, ο οποίος έπεσε στο "δόκανο" των διωκτικών Αρχών.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν "έφοδο" στην οικία του 52χρονου, εφοριακού στο επάγγελμα, στον οικισμό Αγριανά, βρίσκοντας συνολικά 11 δενδρύλλια κάνναβης αλλά και περίπου 560 γραμμάρια χασίς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι, έπειτα από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο 52χρονος άνδρας. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου εντόπισαν τον 52χρονο να οδηγά φορτηγάκι σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έψαξαν το όχημα, βρίσκοντας - και κατάσχοντας - μικροποσότητα κάνναβης.

Το εν λόγω εύρημα οδήγησε τους αστυνομικούς να στραφούν και στην οικία του άνδρα. Όπερ και εγένετο. Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 52χρονου, καθώς και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιεί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί βρήκαν - ούτε λίγο, ούτε πολύ - 566 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Εξάλλου, εντοπίστηκαν και 11 χασισόδεντρα!

Τα δενδρύλλια βρέθηκαν, μάλιστα, να καλλιεργούνται με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα μέσα σε χώρο που είχε διαμορφώσει ειδικά γι' αυτό το σκοπό ο 52χρονος. Τα δεντράκια είχαν τοποθετηθεί μέσα σε γλάστρες και έφταναν σε ύψος το ένα μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα φυτά καλλιεργούνταν - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία - με τη μέθοδο της υδροπονίας.

Για του λόγου το αληθές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης δε δυσκολεύτηκαν να βρουν και τον εξοπλισμό που φέρεται να χρησιμοποιείτο για την υδροπονική καλλιέργεια των δενδρυλλίων. Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν - και κατέσχεσαν - έναν ανεμιστήρα, λαμπτήρες, αλλά και μια συσκευή μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Με λίγα λόγια, ο 52χρονος φέρεται να είχε στήσει στο σπίτι του ένα μίνι εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα εφόδια, για μια... επιτυχημένη σοδειά χασίς.

Όπως είναι εύλογο, ο κατηγορούμενος συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε, μάλιστα, από την Αστυνομία δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών ουσιών». Ο 52χρονος άνδρας επρόκειτο να οδηγηθεί με την εν λόγω δικογραφία ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Τέλος, σημειώνεται ότι η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μόλις το περασμένο Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Ειδικότερα, η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά 7 άτομα, βρίσκοντας - και κατάσχοντας - εκτός των άλλων, σχεδόν 4,5 κιλά ινδικής κάνναβης. Εκτός από την τεράστια ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας, εντοπίστηκαν και όπλα, όπως δύο πολεμικά τουφέκια, έξι κυνηγετικά όπλα, αλλά και τέσσερα πιστόλια.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News