default-image

Κρήτη: Αποχαιρετούσαν τη νεκρή και τους έκλεβαν ανενόχλητα

Κρήτη
Κρήτη: Αποχαιρετούσαν τη νεκρή και τους έκλεβαν ανενόχλητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε το θάνατο δεν υπολόγισαν θρασύτατοι κλέφτες που μέρα μεσημέρι και ενώ μία νεκρή γυναίκα «οδηγούνταν»  στην τελευταία της κατοικία, δεν δίστασαν να εισβάλλουν στο οίκημα όπου συστεγάζονταν τα σπίτια του εγγονού και του γιου της που τα χωρίζει μόλις μία μεσοτοιχία από το σπίτι της νεκρής και να πάρουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της λεωφόρου Κνωσού και ενώ συντετριμμένη η οικογένεια της ηλικιωμένης τη συνόδευε στην εκκλησία και κατόπιν στο νεκροταφείο. Τότε όπως αποδείχτηκε ήταν η κατάλληλη στιγμή για να εισβάλλουν στα σπίτια οι δράστες που αφαίρεσαν τιμαλφή και χρηματικά ποσά. Εν συνεχεία και αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους έγιναν καπνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΛΑΣΙΘΙΩΤΗ  ΕΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε διάστημα που δεν ξεπερνούσε τη μιάμιση ώρα οπότε και τα μέλη της οικογένειας μετά που αποχαιρέτησαν το αγαπημένο τους πρόσωπο γύρισαν σπίτι. Αλλά σοκαρίστηκαν με όσα αντίκρυζαν μην μπορώντας την ίδια ώρα να πιστέψουν ότι το ένα κακό έρχονταν μετά το άλλο. Ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία που έφθασε στο σπίτι, ενημερώθηκε αναλυτικά για το περιστατικό και προχώρησε στις απαραίτητες διαδικασίες.

''Και ενώ γινόταν στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη στην Κνωσό η κηδεία της καλής μας γειτόνισσας , κάποιοι μπήκαν στο σπίτι του γιου της και στο σπίτι του εγγονού της και έκλεψαν ότι βρήκαν σε κοσμήματα και χρήματα", αναφέρει η κ. Μαρίνα και προσθέτει στο neakriti.gr, "αυτοί πιθανότατα να ήξεραν για την κηδεία  και περίμεναν να φύγουν όλοι από το κτήριο για να χτυπήσουν".

Και άλλο χτύπημα σε ζευγάρι ηλικιωμένων στην  ίδια περιοχή και την ίδια μέρα  

Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς νωρίτερα το πρωί της Κυριακής 3 άτομα μπήκαν σε σπίτι ζευγαριού  ζητώντας πληροφορίες για σπίτι που νοικιάζεται στην περιοχή. Ο ηλικιωμένος άνδρας προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει δείχνοντας στα δύο άτομα που βρίσκονταν το σπίτι που ζητούσαν. Την ίδια ώρα όμως το άτομο που έμεινε στο σπίτι με τη γυναίκα αφού της ζήτησε βραστό νερό για το μωρό που υπήρχε δήθεν στο αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα. Η ηλικιωμένη τον αντιλήφθηκε και αναστατωμένη του ζήτησε να βγει έξω με το άγνωστο άτομο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Επιστρέφοντας τα δύο άτομα στο σπίτι, βλέποντας την γυναίκα που ήταν ανήσυχη και συνειδητοποιώντας ότι το σχέδιο τους είχε ναυαγήσει, μπήκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.  

Για το περιστατικό η κ. Μαρίνα αναφέρει: "Σε γειτονικό σπίτι με την μέθοδο της απασχόλησης 3 άτομα προσπάθησαν να μπουν στο υπνοδωμάτιό της οικογένειας αλλά ευτυχώς τους είδαν και τους έδιωξαν Προσοχή σε όλους μας και ας το μεταφέρουμε χωρίς να τρομάξουμε, ειδικά τους ηλικιωμένους".

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News