Ειδήσεις

Ξεσήκωσε το Ευρωκοινοβούλιο ο συρτός του 18χρονου Κρητικού

Συγκίνησε και ενθουσίασε το Ευρωκοινοβούλιο με τις Κρητικές κοντυλιές του ο 18χρονος Χανιώτης, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Συγκίνησε και ενθουσίασε το Ευρωκοινοβούλιο με τις Κρητικές κοντυλιές του ο 18χρονος Γιώργος Παπαγεωργίου. Ένας Χανιώτικος συρτός ήταν αυτός που ενθουσίασε το νεανικό κοινό - συνομήλικούς του από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχαν, έπειτα από διαγωνισμό, στο πρόγραμμα Euroscola.

Ο 18χρονος μαθητής από τα Χανιά μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πώς: «Θέλαμε να περάσουμε λίγο άρωμα Κρήτης, να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, να γνωρίσουν οι νέοι, οι έφηβοι της Ευρώπης, λίγο καλύτερα την Ελλάδα».

Δήλωσε ακόμη πως «εκείνα τα λίγα λεπτά, ένιωσα πολύ ωραία και τράβηξα αμέσως την προσοχή του κοινού που έβλεπε ένα παραδοσιακό όργανο, το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό στις ευρωπαϊκές χώρες. Βέβαια, και τα δυο παιδιά, ο Μάνος και η Κάτια, είχαν κάνει μια εξαιρετική ομιλία και τους είχαν βάλει στο πνεύμα και με τη λύρα, θα λέγαμε, ήταν "το κερασάκι στην τούρτα"».

Επεσήμανε ότι «θα έπαιζα ξανά λύρα αν χρειαζόταν. Όπου μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την πατρίδα μας και να την γνωρίσουν κι άλλοι λαοί και κράτη, για να την αγαπήσουν, σίγουρα το κάνουμε».

Ο νεαρός ήταν ένας από τους 24 μαθητές μαθητών Β' και Γ΄ λυκείου σχολείων από την Κρήτη που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή, για μια μέρα, ώστε να παρουσιάσουν τη χώρα τους και ιδιαίτερα τον τόπο τους.

Φέτος, ήταν η σειρά της Κρήτης να στείλει μαθητές οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις και επελέγησαν οι καλύτεροι που «στελέχωσαν» την εθνική μας αντιπροσωπεία.

«Είχαμε την ευκαιρία για μια μέρα να γίνουμε Ευρωβουλευτές. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα με επηρεάσει» συμπληρώνει ο Γιώργος και δηλώνει ότι «ήμουν περισσότερο αγχωμένος στην συνέχεια, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες της Ολομέλειας όπου υπέβαλλα μια ερώτηση στην επικεφαλής , η οποία ανέλαβε να διευθύνει την συζήτηση, παρά όταν έπαιξα την λύρα».

Η ερώτηση του μαθητή από την Κρήτη αφορούσε σε κοινωνικά θέματα, στην παροχή αγαθών κι υπηρεσιών, αλλά και σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης.

«Ρώτησα αν είναι αυτή η Ένωση που επιθυμούμε. Δεν πρέπει να μείνουμε στάσιμοι αλλά να προσπαθήσουμε να την βελτιώσουμε, όχι μόνο να στεκόμαστε στο πρόβλημα. Αποφάσισα να ρωτήσω κάτι τέτοιο διότι βλέπω πολλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νερό, ούτε το ρεύμα, απαραίτητα δηλαδή αγαθά, τα οποία συνδέονται με συμφέροντα εταιρειών, οι οποίες λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος. Αλλά και το θέμα τουρισμός, φυσικά με ενδιαφέρει για αυτό και ήθελα να το θίξω».

Βίντεο - πηγή: zarpanews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια