Ειδήσεις

Το ποδόσφαιρο θέλει ενότητα, όχι… διχόνοια!

Μηνύματα ενότητας και ομαδικού πνεύματος, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες έστειλε η χθεσινή εκδήλωση της ΕΠΣ ηρακλείου για την κοπή της πίτας. Η συσπείρωση των σωματείων και η παρουσία και των τεσσάρων ποδοσφαιρικών Ενώσεων της Κρήτης στο «Mylos Stage», αποτελούν «οδηγό» για το… αύριο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, καλωσόρισε από το βήμα θεσμικούς φορείς του αθλητισμού και όχι μόνο, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην παρουσία των τριών άλλων ποδοσφαιρικών Ενώσεων της Κρήτης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο και τα Χανιά στέλνουν «μήνυμα» συγκρητισμού και ενότητας.

Παρών ήταν και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Δημήτρης Ελευθεριάδης, που τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ότι η συναίνεση είναι η λύση για το ποδόσφαιρο της χώρας και όχι ο διχασμός, ενώ ο κ. Τζώρτζογλου επισήμανε ότι το «παρών» στην εκδήλωση ήθελε να δώσει και ο έτερος υποψήφιος για την Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, όμως δεν μπόρεσε λόγω σοβαρών προσωπικών υποχρεώσεων.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου τόνισε στις δηλώσεις του μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV: «Περνάμε μηνύματα σε όλη την Ελλάδα. Οι εποχές είναι δύσκολες σε όλα τα παιδιά και απαιτούνται λύσεις συναινετικές. Να είμαστε μονιασμένοι. Αυτό έκανε πάντα η ΕΠΣ Ηρακλείου και το ίδιο το περασμένο καλοκαίρι για την ΕΠΟ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι Ενώσεις της Κρήτης μετά από πολλά χρόνια είναι μονιασμένες. Δεν μας χωρίζει τίποτα και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι. Πρέπει να προχωρήσουμε με ενότητα, για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τιμή που είχαμε κοντά μας τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Δημήτρη Ελευθεριάδη και ήθελε και ο έτερος υποψήφιος ο φίλος μου ο Βαγγέλης Γραμμένος, αλλά δε μπόρεσε λόγω υποχρεώσεων».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Ελευθεριάδης υπογράμμισε: «Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ, αλλά δεν το βλέπω σύντομα. Το ποδόσφαιρο μας έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Πρέπει να γίνουν εκλογές και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όποιος εκλεγεί, ώστε να μπουν όλα σε μια σειρά. Εμείς έχουμε πει από την αρχή, ότι δεν κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά το καλό του ποδοσφαίρου. Να μπορέσουμε συναινετικά, όποιος κι αν εκλεγεί να πάει το άθλημα ένα βήμα μπροστά. Να είμαστε ενωμένοι, όλες οι Ενώσεις. Διαφορετικά και τον Χριστό να κατεβάσουμε στη γη, θα έχουν παράπονα όλοι τους».

Ο επικεφαλής της ομάδας που ηγείται της ΕΠΣ Χανίων, Στέλιος Βαρουξάκης επισήμανε: «Για πρώτη φορά όλες οι Ενώσεις της Κρήτης μαζί σε μια εκδήλωση. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα. Είναι πρώτη φορά που η ΕΠΣ Χανίων είναι στο Ηράκλειο σε μια εκδήλωση και είναι τιμή μας. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει κάποια στιγμή να επικρατήσει η λογική».

Ο πρόεδρος της χανιώτικης Ένωσης, Κώστας Κωνσταντινίδης ανέφερε από την πλευρά του: «Μας τιμά η πρόσκληση της αδελφής Ένωσης του Ηρακλείου. Οι εποχές που ο καθένας βάδιζε μόνος του έχουν περάσει. Οι εποχές επιτάσσουν συνεργασίες και πρέπει να προχωρήσουμε με ενότητα. Εμείς έτσι έχουμε ξεκινήσει και είμαστε δίπλα σε όλες τις Ενώσεις. Οι εποχές της διχόνοιας έχουν περάσει και όσοι την ευαγγελίζονται θα μπουν στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Από κει και πέρα, ξεχωριστές ήταν οι τιμητικές βραβεύσεις που έγιναν από την ΕΠΣΗ στον παρατηρητή Βαγγέλη Νησωτάκη, στον πατέρα Αλέξανδρο Παναγιωτάκη (παράγοντας Ομόνοιας), στον πρώην διαιτητή Χρήστο Χανιωτάκη, τον Στέλιο Βαρουξάκη (που ηγείται της ομάδας στην ΕΠΣ Χανίων) για τις ανόδους του Πλατανιά ως τη Σούπερ Λίγκα, καθώς και το μεγάλο Ευγένιο Γκέραρντ και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή Σήφη Κορωνάκη.

Τις ομάδες του Ηρακλείου περίμεναν αρκετές εκπλήξεις και δώρα, ενώ η ΕΠΣΗ με ανακοίνωση της ευχαριστεί: «Τους χορηγούς της εκδήλωσης που συνέβαλαν στην επιτυχία της. Τους ανθρώπους που έτρεξαν τα οργανωτικά θέματα για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης. Τους προέδρους και τις αντιπροσωπείες των Ενώσεων της Κρήτης. Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Δημήτρη Ελευθεριάδη. Τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιάννη Πολεμαρχάκη, τα μέλη του Δ.Σ. και την αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών που έδωσαν το παρών και τέλος τους εκπροσώπους όλων των σωματείων που έδωσαν δυναμικό παρών και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια