default-image

Νέα πρόκληση ανάμεσα στις βραχονησίδες των Ιμίων

Νέα πρόκληση ανάμεσα στις βραχονησίδες των Ιμίων

Νέα πρόκληση από τη μεριά των Τούρκων «έφερε στο φως» η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαιναν πέντε Τούρκοι αξιωματικοί, βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, όπου έμεινε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια οι αξιωματικοί άρχισαν να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο.

Τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο φαίνεται ότι συνεχίζει η Άγκυρα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν νέα τουρκικά δημοσιεύματα, δίνοντας συνέχεια στην τεχνητή ένταση που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι γείτονες.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, όπως αναφέρει το protothema.gr, το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Ηurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαιναν πέντε Τούρκοι αξιωματικοί, βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, όπου έμεινε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια οι αξιωματικοί άρχισαν να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα», με την ονομασία «Yasinbey», πέρασε από την περιοχή των Ιμίων, προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής.

Το ελληνικό σκάφος φέρεται να αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Είναι η πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που τα τουρκικά μέσα «ανακαλύπτουν» τέτοιου είδους ειδήσεις, οι οποίες σχεδόν πάντα διαψεύδονται από τις ελληνικές αρχές.

Αυτό συνέβη και με το νέο «περιστατικό», για το οποίο και πάλι δηλώνει άγνοια το ελληνικό Πεντάγωνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News