default-image

H πόλη της Κρήτης που αντιπαθεί τις απόκριες…. video

Κρήτη
H πόλη της Κρήτης που αντιπαθεί τις απόκριες…. video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Νεάπολη την ιστορική έδρα, γίνεται μεγάλη μαζική εκδήλωση στην πλατεία της, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην Ιεράπετρα καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρέλαση καρναβαλιστών, στην Σητεία το ίδιο, το Οροπέδιο ετοιμάζεται για το δικό του καρναβάλι, στα Μάλια καρναβάλι ξανά μετά από κάποια χρόνια, σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του νομού ομάδες και σύλλογοι ξεφαντώνουν ενώ από την μια άκρη του νησιού έως της άλλη γίνονται παντού καρναβάλια με αποκορύφωση αυτό του Ρεθύμνου.

Στον Αγιο Νικόλαο την πρωτεύουσα του νομού το μοναδικό γεγονός που γίνεται στην πόλη είναι αυτό το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις διαθέσεις όλων των ηλικιών για συμμετοχή και αποκριάτικο ξεφάντωμα.

Πέρυσι στην «κόντρα» που είχε ξεσπάσει  με τους επαγγελματίες της Κιτροπλατείας και τον Δήμο, όπου τελικά ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις με ευθύνη των ίδιων των επαγγελματιών, ο Δήμαρχος είχε δηλώσει στην εκπομπή ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ ότι γίνονται και αλλού εκδηλώσεις αποκριάτικες στις οποίες ο κόσμος μπορεί να πάει.

Εν τω μεταξύ, με το να έχει ανεβάσει τον πήχη στην διάρκεια του καλοκαιριού ο Δήμος πολύ ψηλά σε όλες του τις εκδηλώσεις, θα περίμενε κανείς ότι αυτή η δυναμική θα μπορούσε να μεταφερθεί και σε εκδηλώσεις για την περίοδο του χειμώνα με δεδομένο ότι και οι καιρικές συνθήκες βοηθούν.

Έτσι μετά και από ένα διάστημα εορταστικό στα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά όπου και πάλι κάτι μαζικό δεν έγινε, αλλά και στην περίοδο της αποκριάς η πόλη να μην έχει ζωντάνια, είναι ίσως η ευκαιρία οι σύλλογοι και οι φορείς, τα σχολεία και οι ομάδες, υπό την ομπρέλα του Δήμου, εάν το θελήσει, να δουν από την αρχή την περίοδο αυτή και κάτι να ξεκινήσει.

Δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση μερικά καταστήματα που κάνουν τις δικές τους δράσεις και εκδηλώσεις ούτε και οι διάφορες εκδηλώσεις των συλλόγων μόνο. Στην πόλη θα πρέπει να δοθεί κίνητρο για να υπάρξει ζωντάνια που θα κρατήσει τον κόσμο και θα φέρει και επισκέπτες από αλλού.

Οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν, να το τρέξουν και να συμπράξουν, υπάρχουν! Οι σύλλογοι και οι ομάδες το ίδιο! Αυτό που μένει είναι ένα γενικότερο ενδιαφέρον ώστε να γίνει κάτι και να ξεκινήσει να υλοποιείται, ανεξάρτητα από το πια δημοτική αρχή είναι στο τιμόνι της διαχείρισης των πραγμάτων, και να ξεκινήσει κάτι και να μείνει.

Ήδη για φέτος η μίση πόλη πληθυσμιακά και βάλε έχει κανονίσει κάπου αλλού να πάει και καλά να περάσει.

fonien.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News