Ειδήσεις

Κρήτη: Δάσκαλος αφήνει τις κιμωλίες και πιάνει το δοξάρι vid

Το πρωί δάσκαλος δημοτικού στο Ηράκλειο και το βράδυ λυράρης. Ο Γιώργης Ξυλούρης ή Καντρής όταν αφήνει τις κιμωλίες πιάνει το δοξάρι!

Το πρωί δάσκαλος δημοτικού στο Ηράκλειο και το βράδυ λυράρης. Ο Γιώργης Ξυλούρης ή Καντρής είναι από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να συνδυάσουν την αγάπη και το μεράκι τους, με τη δουλειά τους που επίσης έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή τους.

Ο κ.Ξυλούρης είναι γνωστός καλλιτέχνης στο χώρο της κρητικής μουσικής με δισκογραφική δουλειά ενώ παίζει συχνά σε γλέντια και εκδηλώσεις. Είναι όμως ακόμη πιο αγαπητός όταν περνάει το κατώφλι του σχολείου όπου διδάσκει.

Αγαπητός στους μαθητές

Οι μαθητές της πέμπτης 45ου δημοτικού σχολείου έχουν αδυναμία στον δάσκαλό τους, παρακολουθούν με προσήλωση τη στιγμή της παράδοσης του μαθήματος στο σχολείο και κάνουν λόγο για έναν ήρεμο και χαμηλών τόνων άνθρωπο. Μάλιστα πολλά παιδιά δεν ήξεραν αρχικά ότι ήταν καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής και ενημερώθηκαν όταν τον είδαν στο youtube και σε αφίσες εκδηλώσεων.

Ο Γιώργος Ξυλούρης έπαιξε λύρα στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» και εντυπωσίασε με το μεράκι του για τη μουσική.

Το παρατσούκλι "Καντρής"

Μάλιστα στο παρελθόν εξήγησε και γιατί του δόθηκε το παρατσούκλι «Καντρής». Ο προπάππους που έζησε στην εποχή της γερμανικής κατοχής λέγεται ότι ήταν ιδιαίτερα άγριος , «σκαντρής» όπως έλεγαν οι παλιότεροι. Αργότερα η λέξη κόπηκε και έμεινε το «Καντρής». Τα παρατσούκλι πέρασε από γενιά σε γενιά και στη συνέχεια στον Κρητικό δάσκαλο.

Σήμερα πλέον χρησιμοποιούν το παρατσούκλι για να τον ξεχωρίζουν καθώς ανήκει στη γνωστή και μεγάλη οικογένεια των Ξυλούρηδων.

Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια