default-image

Επιτέλους πέφτει άσφαλτος στην πολύπαθη Μαυσώλου!

Κρήτη
Επιτέλους πέφτει άσφαλτος στην πολύπαθη Μαυσώλου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ξαφνικά... μηχανήματα εμφανίστηκαν χθες στη Μαυσώλου, βάζοντας μπρος ένα γερό "λίφτινγκ" του πολύπαθου δρόμου, το οποίο αναμέναμε εδώ και χρόνια!

Στη θέα των εργοταξιακών οχημάτων και των συνεργείων, οι διερχόμενοι οδηγοί αρχικά απόρησαν, διότι δεν είχαν γίνει γνωστές - δεν είχαν αναγγελθεί στο ευρύ κοινό - οι εργασίες που ξεκίνησαν να εκτελούνται.

Όμως η αρχική έκπληξη και τα αρχικά νεύρα των οδηγών, μιας και υπήρξε μια μικρή ταλαιπωρία, έδωσαν τη θέση τους στην ικανοποίηση για την απόφαση του Δήμου να φρεζαριστεί επιτέλους ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, που ήταν σε μαύρα χάλια...

Πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι της Μαυσώλου, που εκτείνεται ψηλά, από την είσοδο της ΒΙΠΕΗ (στον κόμβο στο ύψος γνωστής επιχείρησης μαρμάρων), μέχρι 600 μέτρα πιο κάτω, στο ύψος των φαναριών που οδηγούν χαμηλά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι βρίσκονταν χθες μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, εκτελώντας τις πρώτες εργασίες προετοιμασίας για την καινούργια ασφαλτόστρωση που θα γίνει προσεχώς.

Τα συνεργεία δούλευαν με πολύ εντατικούς ρυθμούς, προς ευχάριστη μάλιστα έκπληξη πολλών διερχομένων, μιας και - η αλήθεια είναι - δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς εργασιών.

Όπως ανέφερε στη "Ν.Κ." ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, «η παρέμβαση εκτελείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου με αυτεπιστασία. Οι εργασίες, τόσο στα αρχικά ξηλώματα, όσο και στα φρεζαρίσματα και στην τελική ασφαλτόστρωση, θα γίνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Η οδηγία που έχει δοθεί είναι η όλη παρέμβαση να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Ήδη τα συνεργεία και τα μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς και θεωρώ πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το φάσμα της παρέμβασης».

Στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρξει παρατεταμένη ταλαιπωρία, δεδομένου ότι μιλάμε για μια πολύ σημαντική οδική αρτηρία με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό εργαζομένων που δουλεύουν στις επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕΗ. Χώρια φυσικά και του περίοικους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Αλικαρνασσού και της Καλλιθέας.

Εδώ βεβαίως ισχύει το περίφημο "κάλλιο αργά παρά ποτέ"! Η οδός Μαυσώλου μπορεί να αποτελεί έναν κομβικό δρόμο, αποτελεί όμως συνάμα και έναν από τους πιο... προβληματικούς δρόμους μέσα στον αστικό ιστό του Ηρακλείου. Λόγω ΒΙ.ΠΕ. είναι ένας δρόμος με πολύ μεγάλη κυκλοφορία, που κάθε άλλο παρά έχει τις αναγκαίες προδιαγραφές!

Η στενότητα, τα πολλά "σαμαράκια" και οι λακκούβες που "ξεφυτρώνουν" σαν τα... μανιτάρια καθιστούν τη διέλευση της Μαυσώλου μαρτύριο!

Την παρέμβαση της ασφαλτόστρωσης είχε ζητήσει επιτακτικά και επανειλημμένως η πλευρά των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕΗ.

Σε συνάντηση μάλιστα που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο, ανάμεσα στο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη και αντιπροσωπίας μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, η πλευρά της Λότζιας είχε υποσχεθεί πως μέχρι το φθινόπωρο θα είχε ασφαλτοστρωθεί η Μαυσώλου.

Υπήρξε βεβαίως μια ολιγόμηνη καθυστέρηση, αλλά επιτέλους έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το "λίφτινγκ" στο δρόμο του... μαρτυρίου, που πραγματικά προκαλεί ανακούφιση και ικανοποίηση...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News