default-image

Αναγνώρισε η οικογένεια Κουκ τα ευρήματα μέσω των φωτογραφιών;

Κρήτη
Αναγνώρισε η οικογένεια Κουκ τα ευρήματα μέσω των φωτογραφιών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες η ιατροδικαστής και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου ερευνούσαν τον πυθμένα το πηγαδιού, απ' όπου ανασύρθηκε την προηγούμενη Πέμπτη ο ανθρώπινος σκελετός, αναζητώντας οστά και άλλα ευρήματα που θα μπορούσαν να ρίξουν "φως" στο μυστήριο.

Η προσπάθεια εξελίχθηκε με αργούς ρυθμούς, καθώς το νερό εισχωρούσε στο σημείο και εμπόδιζε την έρευνα, η οποία έφερε στο "φως" λίγα επιπλέον οστά τα οποία μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ για να συνδεθούν με τα υπόλοιπα ευρήματα.  

Παρών ήταν και ο ιδιόκτητης του πηγαδιού που εμφανίζεται σοκαρισμένος από την αποκάλυψη, ενώ έχει δηλώσει στους αστυνομικούς ότι την περίοδο της εξαφάνισης του Στίβεν Κουκ, ήταν καλυμμένο με ξύλα, αλλά και πλέγμα.

Το βάρος πέφτει πλέον στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα όπου απεστάλησαν σήμερα με κούριερ τμήματα οστών, κατάλληλα για την εξαγωγή DNA, η ζώνη, τμήματα υφασμάτων, αλλά και η φωτογραφική μηχανή μιας χρήσεως που ανασύρθηκε μαζί με τα ανθρώπινα απομεινάρια ώστε να εξεταστούν.

Η οικογένεια του Στίβεν Κουκ, σοκαρισμένη από τις εξελίξεις δήλωσε πως δεν μπορεί να συμβάλει στην αναγνώριση των ευρημάτων όπως η ζώνη, μέσω των φωτογραφιών και παρέπεμψε τις ελληνικές αρχές στα δείγματα γενετικού υλικού που είχαν δώσει όταν εξαφανίστηκε ο 20χρονος.

Τα δείγματα που είχαν ληφθεί πριν από 12 χρόνια, όταν ο Στίβεν Κουκ χάθηκε χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος, φαίνεται να έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων εξαφανισμένων ατόμων και αναμένεται η άμεση σύγκριση τους με τα ευρήματα από τα Μάλια.

Μετά την ανάσυρση σήμερα των υπολοίπων οστών, αναμένεται να προχωρήσει και η εξέταση του σκελετού, για το ενδεχόμενο ύπαρξης κακώσεων, καθώς εκτός από την ταυτοποίηση του θύματος μεγάλο ερώτημα παραμένει το πώς έχασε τη ζωή του και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στο πηγάδι.

Το πηγάδι αποσφραγίστηκε ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από περιπολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News