default-image

Κρούσμα μηνιγγίτιδας "κράτησε" το σχολείο κλειστό

Κρήτη
Κρούσμα μηνιγγίτιδας "κράτησε" το σχολείο κλειστό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκδηλη ήταν η ανησυχία των γονέων νηπιαγωγείου των Χανίων όταν όχι μόνο ενημερώθηκαν ότι εκδηλώθηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μικρό παιδί, αλλά επειδή σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε κλειστό το σχολείο και τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα.

Για την κίνηση προφανώς έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων ωστόσο καθώς ο διευθυντής απουσίαζε εκτός Κρήτης, δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για τους λόγους που οδήγησαν στην κίνηση αυτή. Κι αυτό γιατί οι επιστήμονες επιμένουν ότι σε αυτή την περίπτωση δεν προβλέπεται κλείσιμο του σχολείου, το οποίο έγινε προφανώς για ψυχολογικούς λόγους.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων Νίκη Mπαρδάτσου που μίλησε στο neakriti.gr «είναιένα και μοναδικό περιστατικό ιογενούς μηνιγγίτιδας ,όπως είχαμε ανάλογο περιστατικό και πριν 2-3 μήνες. Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ή επιδημίας .Το παιδί καλύπτεται με την προβλεπόμενη θεραπεία για προληπτικούς λόγους μήπως υπάρξει επιπλοκή και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ».

Και τον περασμένο Νοέμβριο τρία παιδιά με μηνιγγίτιδα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο , τα δύο με καταγωγή από τα Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

"Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το κλείσιμο του σχολείου»

Σύμφωνα με την επισκέπτρια υγείας Αθανασία Αναστασοπούλου «δεν είχαμε ενημερωθεί για το περιστατικό γιατί δεν κάνουμε απολύτως τίποτα, το αντιμετωπίζουμε σαν μια ίωση. Την τελευταία σχολική χρονιά είχαμε 7-8 περιστατικά ιογενούς μηνιγγίτιδας, είναι κάτι που τα παιδιά το «περνάνε». Δεν χρειάζεται κάποια ειδική προληπτική αγωγή για το περιβάλλον απλά νοσηλεύεται το παιδί στο νοσοκομείο σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου. Όσον αφορά το σχολείο δεν τίθεται κανένα θέμα ανησυχίας διότι δεν είναι νόσημα που μεταδίδεται. Έχουμε δώσει βέβαια κατ' επαναλάληψη οδηγίες να τηρούνται οι συνήθεις κανόνες προσωπικής υγιεινής. Φυσικά δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το κλείσιμο του σχολείου».

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Βίντεο: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News