default-image

"Ένεση" για την τοπική οικονομία το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

Κρήτη
"Ένεση" για την τοπική οικονομία το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική ώθηση στην τοπική και όχι μόνο οικονομία, δίνει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Σε μερικά εκατομμύρια αποτιμάται ο τζίρος των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του Ρεθύμνου και των γειτονικών νομών σε συνδυασμό με τον κλάδο της εστίασης και αναψυχής.

Χαμηλότερα είναι τα οικονομικά οφέλη του εμπορίου, όμως σε κάθε περίπτωση το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποτελεί σημαντική τονωτική ένεση στην οικονομία μέσα σε ένα δύσκολο χειμώνα και με την τουριστική περίοδο να ξεκινά σε 2 περίπου μήνες.

Την άνοιξη μες στον χειμώνα φέρνουν οι επισκέπτες της αποκριάς στο Ρέθυμνο και σε όλη την Κρήτη με τις κλίνες που είναι διαθέσιμες στο Ρέθυμνο, από 1.000 κατά την χειμερινή περίοδο, να ανέρχονται χάρις το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, σε 1.500 με 1.800, ανάλογα τη χρονιά. Οικονομικά οφέλη καρπώνονται και οι γειτονικοί νομοί ως πύλες εισόδου του τουριστικού ρεύματος, αλλά και ως τόπος διαμονής των επισκεπτών.

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη, αποτιμά το όφελος σε εκατομμύρια ευρώ, αν αθροιστούν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που ωφελούνται, πέραν των καταλυμάτων, όπως η εστίαση, η αναψυχή και το εμπόριο.

Χαμόγελα και στην εστίαση - αναψυχή, μετά και την πτώση του τζίρου τον φετινό χειμώνα σε ποσοστό -20% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με το μέλος του συλλόγου εστίασης Ρεθύνμνου, Χάρη Αυγουστάκη.

Πιο συγκρατημένη η αισιοδοξία και μικρό το καλάθι των επαγγελματιών και εμπόρων, αφού δε θα δουν σημαντική αλλαγή στο εισόδημά τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμά Περπιράκη.

Η πιο σημαντική διαπίστωση της Αντιδημάρχου Ρεθύμνου, Πέπης Μπιρλιράκη και ως ξενοδόχος, είναι ότι φέτος οι αφίξεις από το εξωτερικό έχουν διπλασιαστεί, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, στην κατεύθυνση της πολυπόθητης επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News